مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان 2024

مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان 2024

آلمان به دلیل نیاز گسترده به نیروی کار، همواره به دنبال تسهیل راه‌های مهاجرت است و به همین دلیل در چند سال گذشته، توانسته توجه شمار زیادی از افراد را جلب نماید. مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان به علت عدم نیاز به ارائه مدارک دانشگاهی، روش مناسبی برای افرادی خواهد بود که در مقاطع عالی تحصیلات ندارند. در واقع باید بگوییم که آلمان به دلیل نیاز شدید به نیروی کار، قوانینی را تصویب کرده است تا متخصصان و افراد حرفه‌ای بتوانند حتی با مدرک دیپلم یا فنی حرفه‌ای نیز واجد شرایط مهاجرت و کار در این کشور باشند. با توجه به اهمیت این موضوع، قصد داریم در این مقاله موسسه مهاجرتی مونارک، به بررسی موضوعاتی همچون شرایط مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان، مراحل معادل سازی مدرک فنی حرفه‌ای ایران، مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان با مدرک فنی حرفه‌ای و…. صحبت کنیم. پس اگر به این موضوع علاقه‌مند هستید یا قصد مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان را دارید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

شرایط مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان

مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان، معادل است با کار در این کشور با مدرک دیپلم یا حتی بدون مدرک تحصیلی. به بیان ساده‌تر، اگر شما فردی هستید که تا مقطع دیپلم و بالاتر تحصیل کرده‌اید و از سویی، مدرک فنی حرفه‌ای ایران برای دوره‌های خاصی را دارید، امکان مهاجرت به آلمان برای شما فراهم است. شما برای دریافت ویزای تخصصی آلمان با مدرک فنی حرفه‌ای باید واجد شرایطی که در ادامه برای شما شرح می‌دهیم، باشید. از جمله شرایطی که برای اقامت کاری در آلمان با مدرک فنی باید داشته باشید عبارت‌اند از:

  • دریافت یکی از ویزاهای آلمان مانند ویزای جست و جوی کار، ویزای جاب آفر و…

  • تمکن مالی؛ شرایط مالی شما در حدی باشد که از پس مخارج زندگی در آلمان بر بیایید

  • مدرک فنی حرفه‌ای شما مورد تایید کشور آلمان باشد

  • حداکثر 40 یا 45 سال سن داشته باشید

یکی از نکات مهم در این زمینه این است که با توجه به کاری که در آلمان انجام می‌دهید، به مدرک زبان آلمانی در سطح‌های مختلف نیاز خواهید داشت. به عبارتی یکی دیگر از شرایط کاریابی در آلمان با مدرک فنی حرفه‌ای، تسلط بر زبان آلمانی است. همچنین رزومه شما باید در حدی باشد که به کارفرمای شما ثابت شود، هیچ نیروی دیگری در آلمان نمی‌تواند از پس موقعیت کاری شما بربیاید. جالب است بدانید که گاهی اوقات ممکن است مدرک فنی و حرفه‌ای شما به سابقه کار در آلمان تبدیل شود. برای مثال، اگر شما در طول دوره آموزش فنی حرفه‌ای، یک دوره کارآموزی نیز گذرانده باشید، امکان استفاده از آن به عنوان سابقه کار خواهید داشت. در نهایت فراموش نکنید که ارائه سابقه کار برای برخی از کارفرماها اهمیت زیادی دارد و برای برخی دیگر امتیازی ویژه در رزومه شما به حساب می‌آید.

شرایط مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان

فرصت‌های شغلی برای مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان

مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان، یک فرصت عالی و یکی از راه‌های مهاجرت متخصصان فنی به آلمان محسوب می‌شود. در آلمان، ارائه مدرک فنی حرفه‌ای می‌تواند در پذیرش و استخدام بسیاری از مشاغل تاثیر بسزایی داشته باشد. مثلا در حوزه‌های مکانیک، خودروسازی، برق، ساخت و ساز و… مدارک و مهارت‌های فنی حرفه‌ای اهمیت زیادی دارند. با داشتن یکی از مدارک فنی حرفه‌ای در این حوزه‌ها، شما می‌توانید به عنوان یک تکنسین، کارشناس فنی یا حتی مدیر فنی در بسیاری از  صنایع و شرکت‌های مختلف مشغول به کار شوید. همچنین مدارک فنی و حرفه‌ای برای شما این شرایط را فراهم می‌کند که در بخش‌هایی همچون تحقیق و توسعه، نگهداری و تعمیرات، کنترل کیفیت و سایر حوزه‌های فنی فعالیت کنید. بنابراین، به دلیل نیاز روزافزون صنایع آلمان به کارکنان فنی و حرفه‌ای، فرصت‌های شغلی متعددی برای متخصصان فنی حرفه‌ای در آلمان فراهم است. هر ساله لیستی از فرصت‌های شغلی برای پذیرش مدرک فنی حرفه‌ای در آلمان منتشر می‌شوند که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • جوشکاری

  • برق صنعتی

  • مدیریت عملیات لوله کشی

  • مشاغل مرتبط با مکاترونیک

  • الکترونیک در حوزه اتوماسیون

  • الکترونیک در حوزه صنایع دستی

  • مکانیک ساخت و ساز و فناوری ساخت

  • الکترونیک در حوزه‌های انرژی و ساختمان

  • مشاغل لوله کشی، تهویه مطبوع و سیستم گرمایشی

مزایای مهاجرت کاری  با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان

مهاجرت کاری با مدرک فنی‌حرفه‌ای به آلمان، می‌تواند مزایایی به همراه داشته باشد؛ مزایایی همچون:

  • تنوع بالای مشاغل مرتبط با اینگونه رشته‌ها

 با توجه به اینکه آلمان یکی از صنعتی‌ترین کشورهای جهان محسوب می‌شود، بسیاری از فرصت‌های شغلی که در این کشور وجود دارد، با رشته‌ها و دارندگان مدارک حوزه‌های فنی حرفه‌ای مرتبط هستند. تنوع بالای مشاغل می‌تواند بر انگیزه بسیاری از افراد جهت مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان تاثیر مثبت بگذارد.

  • درآمد مناسب

یکی دیگر از فاکتورهای تاثیرگذار بر مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان، درآمد و کیفیت زندگی مناسب افراد مشغول در این حوزه‌ها است. به طور کلی میزان درآمد مشاغل مربوط به حوزه‌های فنی حرفه‌ای در آلمان حدود 30,000 تا 50,000 یورو در سال می‌باشد و این درآمد، بر سبک زندگی و کیفیت بالای آن‌ها بسیار تاثیرگذار است.

بیشتر بدانید: پردرآمدترین مشاغل در آلمان را می‌شناسید؟

  • در دسترس بودن مشاغل مربوط به مدارک فنی حرفه‌ای

با توجه به اینکه فعالیت در بسیاری از حوزه‌های فنی حرفه‌ای در آلمان نیاز به ارائه مدارک تحصیلی دانشگاهی ندارد، مشاغل مربوط به این حوزه برای بسیاری از افراد در دسترس خواهد بود و هر شخصی با دارا بودن شرایط ذکر شده در این مقاله و مدرک فنی حرفه‌ای، می‌تواند در آلمان مشغول به کار شود.

  • امکان پیشرفت شغلی

آیا کسی پیدا می‌شود که به دنبال پیشرفت شغلی نباشد؟ قطعا خیر. با توجه به اینکه آلمان یکی از پویاترین بازارهای کار دنیا را دارد، بنابراین نه تنها مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان، امکان پیشرفت شغلی را برای شما به ارمغان می‌آورد، بلکه افراد مشغول در تمامی پوزیشن‌های شغلی این کشور نیز می‌توانند از امکان ارتقا و پیشرفت شغلی اطمینان داشته باشند.

مزایای مهاجرت کاری  با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان

معایب مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان

هرچند اخذ ویزای کاری آلمان برای دارندگان مدرک فنی حرفه‌ای امکانات و مزایای متعددی به همراه دارد، اما باید بدانید که دریافت ویزای تخصصی آلمان با مدرک فنی حرفه‌ای بدون عیب نیست. از جمله معایب مهاجرت تخصصی به آلمان با مدارک فنی که می‌توانند افراد را در مسیر دریافت گواهینامه فنی حرفه‌ای برای مهاجرت به آلمان بی انگیزه کنند، عبارت‌اند از:

  •  پیچیده بودن روند دریافت ویزا و مهاجرت

  •  افزایش تقاضا و رقابت زیاد نیروی کار برای مهاجرت به این کشور

  •  مالیات‌های سنگین در آلمان

  • روند دشوار دریافت، تایید و معادل سازی مدرک فنی حرفه‌ای ایران در آلمان

  • دشواری یادگیری زبان آلمانی برای مهاجرت به این کشور.

مدارک لازم برای مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان

برای مهاجرت تخصصی به آلمان با مدارک فنی حرفه‌ای ابتدا باید به سفارت آلمان در کشور محل زندگی خود مراجعه کنید، مدارکتان را به سفارت ارائه دهید و زمان مصاحبه سفارت را مشخص کنید، اما سوالی که اینجا مطرح می‌شود این است که: اخذ ویزای کاری آلمان برای دارندگان مدرک فنی حرفه‌ای نیازمند چه مدارکی است؟ مدارک مورد نیاز برای کاریابی در آلمان با مدرک فنی حرفه‌ای به شرح زیر هستند:

  • ارائه مدارک شناسایی و پاسپورت معتبر

  • مدارک تحصیلی تایید شده توسط سفارت آلمان

  • ارائه مدارک زبان (آلمانی یا انگلیسی)

  • گواهی تمکن مالی

  • گواهی سلامت جسم و روان و بیمه

  • فیش پرداخت هزینه‌های مربوطه

  • گواهی اثبات عدم سوء پیشینه.

مدارک لازم برای مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان

نقش مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای در برنامه آوسبیلدونگ آلمان 2024

جالب است بدانید شما می‌توانید با شرکت در دوره‌های آوسبیلدونگ آلمان که یک  سیستم آموزشی دوگانه است و آموزش‌های تئوری و عملی را به صورت همزمان پیش می‌برد، مدرک فنی حرفه‌ای خود را در هر حوزه‌ای که علاقمند هستید، در کشور  آلمان اخذ کنید. افرادی که قصد مهاجرت و شرکت در دوره‌های آوسبیلدونگ آلمان را دارند، در صورت دارا بودن مدرک فنی حرفه‌ای ایران در کنار سابقه کار و رزومه قوی، شانس بالایی در پذیرفته شدن در دوره‌های آوسبیلدونگ آلمان را دارند. این دوره‌های 3 ساله یکی از راه‌های مهاجرت متخصصان فنی به آلمان هستند و پس از اتمام، شما موفق به دریافت یکی از معتبرترین مدارک فنی حرفه‌ای جهان از این کشور خواهید شد. به عنوان مثال دوره‌های آوسبیلدونگ فرصت بسیار مناسبی برای مهاجرت پرستاران به آلمان فراهم کرده که متقاضیان بی‌شماری نیز دارد.

به عنوان جمع‌بندی باید بگوییم که شرکت در دوره‌های آوسبیلدونگ با مدرک فنی حرفه‌ای ایران برای شما یک شانس و فرصت خواهد بود و داشتن مدرک فنی و حرفه‌ای ایران می‌تواند حتی شانس شما در پذیرش این دوره‌ها را نیز افزایش دهد.

دوره‌های آموزشی تکمیلی و مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان

دوره‌های فنی حرفه‌ای آلمان یکی از راه‌های مهاجرت متخصصان فنی به آلمان است و این دوره‌ها برای کارجویانی طراحی شده‌اند که تمایل به کسب مهارت‌های عملی برای ورود به بازار کار در آلمان را دارند. آموزش تکمیلی آلمان که با عنوان وایتربیلدونگ از آن‌ها یاد می‌شود، یک برنامه توسعه حرفه‌ای یا مسیر پیشرفت شغلی به سمت بازار کار است. این دوره‌ها نیز مشابه دوره‌های آوسبیلدونگ، بر کسب مهارت‌ها و توانایی‌های مورد نیاز مشاغل مختلف تمرکز دارند و تخصص‌های لازم برای کار در حوزه خاصی از بازار یا صنعت را به نیروی کار آموزش می‌دهد. این دوره‌ها 350 نیز مشابه و مرتبط  با بسیاری از دوره‌های فنی حرفه‌ای کشور ما هستند. افرادی که قصد مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان را دارند، پس از ورود به این کشور و پذیرش در این دوره‌ها، می‌توانند از آموزش‌های تکمیلی جهت افزایش مهارت‌ها و دانش خود در رشته و حرفه مورد نظرشان استفاده کنند. فرصت‌های شغلی برای متخصصان فنی حرفه‌ای در آلمان برای افرادی که این دوره‌ها را گذرانده‌اند بیشتر است و شما می‌توانید با شرکت در آن‌ها، موقعیت خود را ارتقا ببخشید و ارزش افزوده بیشتری برای کارفرما ایجاد کنید.

معادل سازی مدرک فنی حرفه‌ای ایران در آلمان

برای مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان، پیش از هر اقدامی باید به دنبال معادل‌سازی مدرک فنی حرفه‌ای ایران در آلمان باشید. معادل سازی برای بررسی و ارزیابی مدرک فنی حرفه‌ای شما انجام می‌شود و در صورتی که پس از بررسی‌ها و ارزیابی‌های لازم، مدرک شما اعتبار کافی را داشته باشد، می‌توانید فرایند دریافت ویزای تخصصی آلمان با مدرک فنی حرفه‌ای را به طور کامل پشت سر بگذارید. در نظر داشته باشید، هدف دولت آلمان از معادل‌سازی مدرک فنی حرفه‌ای ایران در آلمان، بررسی صلاحیت‌های حرفه‌ای فرد متقاضی است. برای اینکه بتوانید فرایند مهاجرت تخصصی به آلمان با مدارک فنی را راحت‌تر پشت سر بگذارید، لازم است آشنایی اولیه با مراحل این فرایند داشته باشید. برای معادل‌سازی مدرک فنی حرفه‌ای ایران در آلمان باید مراحل زیر را با دقت طی کنید:

  1. مدارک مورد نیاز برای مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان را جمع‌ آوری کنید

  2. تمامی مدارک خود را به زبان آلمانی ترجمه کنید

  3. مدارک جمع آوری شده توسط سفارت آلمان باید به تایید سفارت برسد

  4. سفارت مدارک را برای مراجع ذیصلاح جهت مهاجرت کاری ارسال می‌کند

  5. بررسی و معادل سازی مدارک تخصصی توسط سازمان‌های مورد تایید آلمان

  6. اعلام نتیجه معادل سازی به فرد

سخن پایانی

آلمان به واسطه اخذ سیاست‌های مهاجرتی ساده‌تر این محبوبیت خود را نزد افرادی که قصد مهاجرت به این کشور دارند، دوچندان کرده است. از زمانی که تغییراتی در قوانین مهاجرت به آلمان صورت گرفت، مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای نیز در بین بسیاری از افراد رواج پیدا کرد. اگر شما فردی با مدرک فنی حرفه‌ای در ایران هستید، می‌توانید با معادل سازی مدرک خود و سایر شرایطی که در این مقاله بیان کردیم، رویای مهاجرت به این کشور اروپایی را به واقعیت تبدیل کنید. هلدینگ مهاجرتی مونارک تخصصی‌ترین موسسه در زمینه مهاجرت پرستاران به آلمان، کادر درمان و سایر مشاغل به آلمان است. جهت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان در این زمینه می‌توانید با شماره‌های مندرج در سایت تماس بگیرید.

سوالات متداول

  • آیا مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان امکان پذیر است؟

بله؛ مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای امکان پذیر است. تنها کافیست شرایطی که در این مقاله به آن‌ها اشاره کردیم را داشته باشید.

  • چه مدارکی برای مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای به آلمان نیاز است؟

مدارک شناسایی و پاسپورت معتبر، مدارک تحصیلی تایید شده توسط سفارت آلمان، مدارک زبان (آلمانی یا انگلیسی)، گواهی تمکن مالی، گواهی سلامت جسم و روان و بیمه، فیش پرداخت هزینه‌های مربوطه، گواهی اثبات عدم سوء پیشینه از جمله مدارک لازم برای مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای هستند.

  • مهاجرت به آلمان با مدرک فنی حرفه‌ای چه مزایایی دارد؟

تنوع بالای مشاغل در این حوزه، پیشرفت شغلی، درآمد مناسب و در دسترس بودن مشاغل مرتبط با این حوزه از جمله این مزایا هستند.

 

 

تیم تولید محتوا
منتشر شده توسط تیم تولید محتوا