نگاهی به پرستاری سالمندان در آلمان

نگاهی به پرستاری سالمندان در آلمان

قشر سالمند نیز مانند کودکان، همواره به توجه، رسیدگی و مراقبت نیاز دارند و مراقبت از آن‌ها با هدف بهبود و حفظ سلامتی و ایجاد آرامش در زندگی‌ آن‌ها انجام می‌شود. از طرف دیگر، آلمان کشوری است که میانگین سن جمعیت آن بسیار بالاست و پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آینده بر تعداد این جمعیت نیز افزوده شود. به همین دلیل دولت آلمان برای نگهداری و مراقبت از آن‌ها، تصمیم به جذب پرستاران از سراسر دنیا گرفته است. این تصمیم باعث افزایش فرصت‌های شغلی مربوط به پرستاری سالمندان در آلمان و همچنین افزایش آمار مهاجرت پرستاران به آلمان شده است. افرادی که در حوزه پرستاری سالمندان در آلمان فعالیت می‌کنند، در مصرف صحیح داروها، رژیم غذایی سالم، انجام فعالیت‌های روزانه، کنترل فشار خون و قند خون و… به سالمندان یاری می‌رسانند. در ادامه این مقاله از وب‌سایت هلدینگ مهاجرتی مونارک به صورت کامل  شرح وظایف پرستار سالمندان در آلمان، حقوق خدمات توانبخشی سالمندان، ساعات کاری و چالش‌های مربوط به این فیلد شغلی را برای شما شرح خواهیم داد. در صورت علاقه به این موضوع، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

شرح وظایف پرستار سالمند در آلمان

در منزل و یا مراکز نگهداری از سالمندان، پرستاران برخی وظایف دارند که توسط پزشک مرکز و یا خانواده سالمند تعیین می‌شود و با توجه به موقعیتی که بیمار دارد، پرستار موظف است این وظایف را انجام دهد. در شرح وظایف پرستار سالمند در آلمان، یکی از کلیدی‌ترین توانمندی‌ها، داشتن توانایی برقراری ارتباط با افراد مسن است و همیشه باید به دنبال شناسایی مشکلات بیماران باشد و بتواند با کمک پزشکان و رسیدگی‌های متوالی، مشکلات آن‌ها را حل کند. این کار موجب می‌شود خانواده سالمند نیز، این حس حمایتی را از پرستار دریافت کنند و به همین ترتیب، روند درمان بیمار رو به بهبود باشد. پرستاری سالمندان در آلمان وظایف خود را  طبق مشورت و توصیه پزشکان و خانواده بیمار انجام می‌دهد. شرح وظایف پرستار سالمند در آلمان به صورت کلی عبارت است از:

  • پیگیری مراقبت‌های پزشکی

  • چک کردن عواملی مانند؛ فشار خون، ضربان قلب، میزان اکسیژن و به طور کلی مانیتورینگ سالمند

  • کمک به بیمار برای خوردن غذا و امور مربوط به بهداشت سالمند

  • تعویض سوند ادراری بیمار

  • تعویض پانسمان و مراقبت از زخم‌های سالمند

  • تزریق داروها و به طور کلی مراقبت از بدن سالمند

  • ارائه آموزش‌های لازم به خانواده سالمند

شرح وظایف پرستار سالمند در آلمان

حقوق پرستاری سالمندان در آلمان

حقوق خدمات توانبخشی سالمندان، با توجه به شرح وظایف پرستار سالمند در آلمان و شرایطی که پرستار در آن قرار می‌گیرد، متفاوت و متغیر است و نمی‌توان برای آن مبلغ دقیقی را تعیین کرد. حقوق دریافتی پرستاری سالمندان در آلمان با توجه به سابقه کاری پرستار، ساعت کاری پرستار، محل کار، شرایط کار، میزان و سوابق تحصیلی پرستار، جنسیت پرستار و… تعیین می‌شود. اما به طور میانگین، حقوق آن‌ها بین 1500 تا 5000 یورو می‌باشد که این مبلغ با توجه به رضایت کارفرما و خانواده سالمند و حسن انجام  کار پرستار، قابل افزایش است. آمارها نشان می‌دهد به صورت میانگین،  حقوق یک چهارم پرستاران در آلمان کمتر از 2000 یورو بوده اما سه چهارم آن‌ها حقوقی بیش از 4000 یورو دریافت می‌کنند. پیش بینی می‌شود با توجه به افزایش میانگین سنی جمعیت این کشور، در آینده نظام بهداشت و درمان آلمان نیاز بیشتری به پرستار سالمند خواهد داشت که این مسئله نوید آینده شغلی روشن این حوزه از پرستاری در آلمان را می‌دهد.

ساعات کاری پرستاری سالمندان در آلمان

با توجه به قانون کار در کشور آلمان، مقرر شده افراد برای شغل‌های تمام وقت هفته‌ای بین 35 الی 40 ساعت مشغول به کار و فعالیت باشند؛ البته برخی از این ساعات کاری در روزهای تعطیل نیز لحاظ می‌شود. اما ساعات کاری پرستاری سالمندان در آلمان، بستگی به توافق بین پرستار و مرکز نگهداری و یا خانواده  فرد سالمند دارد. در مراکز نگهداری سالمندان هرچه تعداد سالمندان کمتر باشد و تعداد پرستاران نیز زیاد باشد، پرستاران ساعات کاری کمتری خواهند داشت. اما به طور کلی ساعت کاری پرستاران در ابتدا بین کارفرما و خانواده شخص تعیین می‌شود و بر اساس آن و همچنین قوانین پرستاری در آلمان، حقوق آن‌ها تعیین می‌شود. بر همین اساس، قانون کار، کارفرما یا خانواده فرد سالمند اجازه ندارند درخواست کار بیشتر، بدون رضایت از پرستار را داشته باشد. به بیان ساده‌تر، کار بیشتر باید بر اساس توافق بین طرفین باشد.

ساعات کاری پرستاری سالمندان در آلمان

چالش‌های پرستاری سالمندان در آلمان

مراقبت از سالمندان در چند سال اخیر در آلمان تبدیل به موضوعی مهم و پیچیده شده است و با افزایش جمعیت مسن در این کشور، این مسئله روز به روز جدی تر نیز می‌شود. به همین علت، این کشور سالانه تعداد زیادی پرستار خارجی برای حوزه کاری مراقبت و حمایت از سالمندان جذب می‌کند. اما خب این حوزه نیز یکی از حوزه‌های پرستاری در آلمان محسوب می‌شود که سختی‌ها و زحمت زیادی به همراه دارد. در ادامه به برخی از چالش‌های پرستاری سالمندان در آلمان اشاره می‌کنیم:

  • مشکلات جسمی و حرکتی سالمندان

سالمندان معمولا با ناتوانایی‌های جسمی و حرکتی مواجه هستند و به همین دلیل، انجام کارهای روزمره برای آن‌ها دشوار می‌گردد و به مرور دچار انزوا و کاهش فعالیت‌های روزمره می‌شوند. ناتوانی همیشگی و عدم امید به بهبود آن‌ها ممکن است پرستار را به مرور بی‌انگیزه و دچار فرسودگی شغلی کند.

  • بروز کردن دانش و مهارت‌های تخصصی

نیاز به داشتن دانش و مهارت‌های تخصصی از دیگر چالش‌های پرستاری سالمندان در آلمان است، مراقبت طولانی مدت از سالمندان به علت شرایط روحی و روانی خاصی که دارند، نیازمند دانش و مهارت‌های تخصصی مانند داروشناسی و مهارت‌های ارتباطی است. در واقع پرستاران باید آشنایی اولیه و کافی با انواع بیماری‌های مزمن، مشکلات جسمی و حرکتی و انواع نیازهای سالمندان داشته باشند تا بتوانند به بهبود کیفیت زندگی سالمندان کمک کنند.

  • فشار کاری و مدیریت زمان

مدیریت زمان و فشار کاری نیز از دیگر چالش‌های مهم پرستاری خانگی برای سالمندان در آلمان است. پرستار سالمند در منزل باید این توانایی را داشته باشد که زمان خود را مدیریت کند تا بتواند خدمات مراقبتی سالمندان را سر وقت و با کیفیت انجام دهد. علاوه بر این، فشار کاری و روانی حضور دائم کنار سالمندان و انجام وظایف و کارهای مختلف، به مرور بر سلامت جسم و روح پرستار تاثیر منفی می‌گذارد و او را دچار فرسودگی شغلی می‌کند.

  • مواجه با انواع مشکلات روحی و عاطفی

مواجه با مشکلات روانی و عاطفی سالمندان از دیگر چالش‌های پرستاری در منزل سالمندان در آلمان محسوب می‌شود. این قشر به علت کهولت سن، با تنهایی و تغییرات جسمانی مواجه می‌شوند، پرستار سالمند باید توانایی حمایت عاطفی و ایجاد محیطی آرام برای آن‌ها داشته باشد و بتواند سلامت روان آن‌ها را بهبود ببخشد.

  • مدیریت بیماری‌های مزمن

 یکی دیگر از چالش‌های پرستاری سالمندان در آلمان در مراکز نگهداری سالمندان، مدیریت بیماری‌های مزمن است، سالمندان با بیماری‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند که نیازمند مراقبت‌های ویژه‌ای هستند. پرستاران بایستی توانایی شناخت و مدیریت این بیماری‌ها را داشته باشند و در صورت بروز تغییرات در وضعیت آن‌ها سریعا اقدام کنند.

راهکارهای مقابله با چالش‌های پرستاری سالمندان در آلمان

فرسودگی شغلی یکی از اصلی‌ترین چالش‌هایی است که نه تنها پرستاری سالمندان در آلمان با آن مواجه هستند، بلکه همه پرستاران در تمامی نقاط جهان ممکن است با آن روبه‌رو شوند. این فرسودگی بر سلامت جسم و روان پرستاران تاثیرات منفی می‌گذارد و در صورت نادیده گرفتن آن، ممکن است باعث ظهور و بروز مشکلات حادتری شود. با توجه به اینکه سلامت پرستاران برای ما اهمیت زیادی دارد، چند راهکار برای مقابله با فرسودگی شغلی پرستاری سالمندان در آلمان پیشنهاد می‌کنیم:

  1. مدیریت استرس

پرستاران می‌توانند با شرکت در کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی که سازمان بهداشت و درمان آلمان برگزار می‌کند،  مهارت‌های مدیریت استرس برای ارائه خدمات مراقبتی سالمندان را یاد بگیرند. از جمله تکنیک‌هایی که در این کارگاه‌ها بیان می‌شوند، انجام مدیتیشن و یوگا است و معمولا پیشنهاد می‌شود پرستاران سالمندان این دو مورد را هر روز انجام دهند تا بتوانند استرس خود را مدیریت کنند. همچنین پرستاران باید تعادل و توازنی میان کار و زندگی خود ایجاد کنند تا بتوانند به برنامه‌های شخصی خود برسند.

  1. ایجاد محیط کاری حمایتی

از جمله راهکارهایی که دولت آلمان برای مقابله با چالش‌های شغلی پرستاری در منزل سالمندان در آلمان در نظر گرفته است، بهبود شرایط کاری و حمایت‌های اجتماعی از پرستاران است. در اغلب مراکز نگهداری از سالمندان در آلمان، شرایط فیزیکی و روانی محیط کار ارتقا یافته است و امکانات خوبی برای استراحت پرستاران وجود دارد. علاوه بر این، روابط مثبت با همکاران و وجود روانشناس و مشاور در محیط‌های مراقبتی سالمندان می‌تواند کمک شایانی به بهبود حال روحی پرستاران کند.

  1. توسعه مهارت‌ و آموزش پرستاران سالمند

پرستاران با شرکت در دورهای آموزشی که برای افزایش اعتماد به نفس و توانمند کردن پرستاران در آلمان برگزار می‌شوند، می‌توانند با چالش‌ها و فرسودگی‌های شغلی مقابله کنند.

  1. رعایت اصول ارگونومی

با توجه به این اینکه اغلب سالمندان مشکلات جسمی و حرکتی دارند، پرستاران با جابجا کردن آن‌ها ممکن است دچار مشکلات جسمی شوند. یکی از روش‌های مقابله با این مشکل، استفاده از تکنیک‌های صحیح جابجایی و بلند کردن بیمار است که می‌تواند به کاهش فشارهای جسمی پرستار کمک کند. فراموش نکنید که انجام تمرینات ورزشی، یکی از راه‌هایی است که به تقویت عضلات، ماهیچه‌ها و آسیب‌های جسمانی ناشی از فعالیت پرستار کمک می‌کند.

  1. استراحت و خواب کافی

پرستاران با تنظیم ساعات کاری خود می‌توانند، زمان کافی برای استراحت و خواب داشته باشند، که این خود موجب کاهش  احساس خستگی جسمانی و روحی پرستاران می‌شود.

  1. دریافت حمایت از خانواده خود و سالمند

ایجاد ارتباط مثبت با خانواده خود و خانواده سالمند و همچنین دریافت حمایت‎های عاطفی و مالی از آن‌ها می‌تواند در کاهش استرس و اضطراب و فرسودگی ناشی از ارائه خدمات مراقبتی سالمندان تاثیرگذار باشد.

راهکارهای مقابله با چالش‌های پرستاری سالمندان در آلمان

اهمیت پرستاری سالمندان در آلمان

آلمان با جمعیت زیادی از سالمندان، به ویژه افراد بالای 65 سال مواجه است. این قشر معمولا مشکلاتی مانند بیماری‌های مزمن، اختلالات حرکتی و مشکلات روانی دارند و به همین دلیل نیازمند دریافت خدمات مراقبتی هستند. این موضوع به طور دقیق اهمیت خدمات توانبخشی سالمندان را نشان می‌دهد. با این وجود، برای درک بهتر چند دلیل دیگر حاکی از اهمیت زیاد پرستاری سالمندان در آلمان را در ادامه بیان می‌کنیم:

تامین نیازهای پزشکی و روانی

سالمندان معمولا با بیماری‌های روانی، اختلالات حرکتی و مشکلات روانی روبه‌رو هستند و به همین دلیل، پرستاران سالمند باید توانایی ارزیابی وضعیت سلامتی بیماران، برنامه ریزی برای مراقبت‌های پزشکی و ارائه حمایت‌های عاطفی از سالمند را داشته باشند. این بعد از پرستاری، موجب ارتباط نزدیک پرستار با بیمار می‌شود و کیفیت زندگی آن‌ها را بهبود می‌بخشد.

کاهش احساس تنهایی

اکثر سالمندان در این سن به علت از دست دادن نزدیکان خود، احساس تنهایی و انزوا  می‌کنند. پرستاران نقش بسیار مهمی در ایجاد آرامش و امنیت آن‌ها دارند، ارتباط موثر پرستار با بیمار و خانواده وی، موجب کاهش اضطراب و استرس سالمندان می‌شود، به عبارت دیگر، پرستاری سالمندان در آلمان به دلیل کمک به کاهش حس تنهایی سالمندان، اهمیت ویژه‌ای دارد و نیازمند توجه بیشتر است.

اهمیت پرستاری سالمندان در آلمان

سخن پایانی

پرستاری سالمندان در آلمان، یکی از حوزه‌های رو به رشد، با فرصت‌های شغلی فراوان است که به نیازهای روحی و عاطفی این قشر توجه زیادی می‌کند. با توجه به افزایش جمعیت سالمند در این کشور، پرستاری این حوزه آینده‌ای روشن دارد و گزینه‌ای مناسب برای افرادی است که قصد مهاجرت به این کشور اروپایی را دارند. لازم به ذکر است که مونارک تخصصی‌ترین هلدینگ مهاجرتی برای اعزام و مهاجرت رایگان کادر درمان، به ویژه پرستاران به آلمان است. اگر شما هم قصد مهاجرت کاری از طریق مدرک پرستاری به آلمان را دارید، می‌توانید از خدمات رایگان این موسسه برای مهاجرت به آلمان استفاده کنید. جهت اطلاعات بیشتر در این زمینه به صفحه اصلی سایت ما مراجعه کنید و با ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

  • آینده شغلی پرستاری سالمندان در آلمان چگونه ارزیابی می‌شود؟

آینده کاری این حوزه، با توجه روند رو به رشد پیری جمعیت این کشور، مثبت ارزیابی می‌شود و انتظار می‌رود آینده روشی داشته باشد.

  • ساعات کاری پرستاری سالمندان در آلمان به چه صورت است؟

طبق قوانین پرستاری در آلمان، ساعات کاری آن‌ها بین 35 الی 45 ساعت در هفته است، اما به طور کلی این عدد با توجه به توافق بین پرستار و کارفرما متغیر است.

  • چند مورد از چالش‌های پرستاری در منزل سالمندان در آلمان را نام ببرید؟

فشار کاری زیاد، مشکلات جسمی و حرکتی سالمندان، بروز کردن اطلاعات، مسائل عاطفی آن‌ها و… از جمله چالش‌هایی هستند که پرستاران مراقبت از سالمندان با آن روبرو هستند.

تیم تولید محتوا
منتشر شده توسط تیم تولید محتوا