مهاجرت پزشکان به آلمان با موسسه مونارک

آلمان، یکی از پرطرفدارترین مقاصد برای مهاجرت پزشکان محسوب می‌شود. اگرچه این کشور شرایط به‌خصوصی برای اشتغال به کار به عنوان پزشک و اخذ تخصص پزشکی در نظر گرفته است، اما با کمک یک موسسه مهاجرتی معتبر، می‌توانید مراحل لازم را به راحتی پشت سر بگذارید. فراموش نکنید که موسسه مهاجرتی مونارک، همواره در تلاش است تا مسیر مهاجرت پزشکان به آلمان را برای متقاضیان گرامی هموار سازد. مشاوره رایگان

مهاجرت پزشکان به آلمان با موسسه مونارک

آلمان یکی از پیشرفته‌ترین اعضای اتحادیه اروپا شناخته می‌شود که به دلیل برخورداری از امکانات و فرصت‌های شغلی مناسب، مورد توجه بسیاری از متخصصان به ویژه در حوزه پزشکی قرار گرفته است. همچنین پتانسیل بالای این کشور در زمینه توسعه پزشکی و همچنین کمبود نیروی متخصص در این زمینه، منجر به افزایش روز افزون مهاجرت پزشکان به آلمان شده است. این بدان معنا نیست که کلیه پزشکان در سراسر دنیا، می‌توانند به عنوان یک پزشک در این کشور مشغول به کار شوند. اگر شما یکی از متقاضیان مهاجرت پزشکان به آلمان هستید، باید بدانید که برای پذیرفته شدن به عنوان یک متخصص در این کشور و همچنین تاسیس مطب پزشکی، نیاز به پشت سر نهادن برخی مراحل از جمله گذراندن دوره دو ساله دستیاری پزشکی، دریافت مدرک زبان آلمانی و تسلط کافی بر این زبان، کسب نمره قبولی در آزمون Approbation و زبان تخصصی، اخذ مجوز پزشکی از اداره کار ایالت مربوطه و … دارید. این مراحل شاید دشوار به نظر برسند، اما در واقعیت اینگونه نیست و تنها به اندکی زمان و تلاش نیاز دارند. ما نیز در این مسیر همراه شما خواهیم بود.

شرایط پزشکان در آلمان

شرایط مهاجرت پزشکان به آلمان

لازمه مهاجرت پزشکان به آلمان، اخذ ویزا است. برای دریافت ویزای کاری آلمان، پزشکان عمومی و متخصص باید برخی شرایط لازم را داشته باشند تا دولت آلمان به آن‌ها اجازه اقامت دهد. مهم‌ترین شرایط لازم برای اخذ ویزای کاری به منظور مهاجرت پزشکان به آلمان، عبارت‌اند از:

1. مدرک زبان آلمانی

یکی از شرایط اصلی و لازم برای مهاجرت پزشکان به آلمان، دریافت مدرک زبان آلمانی حداقل سطح B2 (عمومی) و سطح C1 (تخصصی) است.

2. پیشنهاد شغلی

داشتن پیشنهاد شغلی، یکی دیگر از شرایط مهاجرت پزشکان به آلمان است. بهره‌گیری از خدمات یک موسسه مهاجرتی معتبر می‌تواند به شما در راحت‌تر طی کردن این مسیر کمک کند.

3. سابقه کاری

شرط دیگری که برای مهاجرت پزشکان به آلمان اهمیت زیادی دارد، داشتن سابقه کاری است. در واقع برای مهاجرت پزشکان، حداقل دو سال سابقه و تجربه کاری مرتبط لازم و ضروری خواهد بود.

4. معادل‌سازی مدارک

با توجه به اینکه دوره‌ها و سرفصل‌های آموزشی در کشورهای مختلف، متفاوت است، لازم است برای مهاجرت پزشکان به آلمان، معادل‌سازی مدارک بر اساس اصول و قوانین این کشور انجام شود.

5. قبولی در آزمون زبان آلمانی پزشکی

این آزمون که به آزمون زبان فنی (Fachsprachprüfung) شناخته می‌شود، آزمونی شفاهی-کتبی برای سنجش مهارت حرفه‌ای زبان پزشکان است که برای صادر شدن مجوز پزشکی آن‌ها در آلمان برگزار می‌شود. تمام پزشکان خارجی که در این کشور تحصیل نکرده‌اند، باید در این آزمون قبول شوند، تا مجوز پزشکی آن‌ها مورد تأیید قرار گیرد و بتوانند به عنوان یک پزشک در آلمان کار کنند.

6. سلامت جسمی و روانی

این گواهی برای مهاجرت پزشکان به آلمان ضروری است چون وضعیت سلامتی جسمی و روانی پزشکان را نشان خواهد داد.

7. شرایط سنی

برای مهاجرت پزشکان به آلمان، قوانین ثابت و محکمی در خصوص شرایط سنی وجود ندارد. با این حال، سن مناسب برای مهاجرت پزشکان به آلمان بین 25 تا 40 سال عنوان می‌شود.

مهاجرت پرستاران به آلمان

مدارک لازم جهت ارسال به سازمان بررسی صلاحیت حرفه‌ای

برای مهاجرت کاری به هر کشوری، لازم است برخی مدارک جمع‌آوری و به سازمان بررسی صلاحیت حرفه‌ای ارسال شوند. این قاعده برای مهاجرت پزشکان به آلمان نیز صادق است. برخی از این مدارک، مربوط به مدارک هویتی و برخی دیگر مربوط به مدارک مهارتی هستند. به طور کلی، مدارک مورد نیاز مهاجرت پزشکان به آلمان به شرح زیر است:

  • Certificate of good standing

  • کپی برابر اصل شده گذرنامه

  • مدرک فارغ‌التحصیلی و گذراندن طرح

  • مدرک زبان موسسه Goethe B2 یا ÖSD B2

  • ریزنمرات رسمی دانشگاه

  • مدرک مربوط به کارآموزی

  • گواهی کاری و سوابق کاری مانند Internship, Internatur, Praktisches Jahr

  • گواهی صلاحیت حرفه‌ای کار از اداره بهداشت

  • گواهی عدم سوء پیشینه

  • گواهی از نظام پزشکی مبنی بر نداشتن خلاف در حرفه

  • سوابق بیمه‌ای به صورت جدولی به همراه مجموع روزهای کاری

  • گواهی سلامت جسمی و روانی

  • در صورت وجود، مدارک تحصیلی مقاطع بالاتر و کپی از پروانه کار

  • در صورت نیاز، ترجمه شناسنامه

 

مراحل مهاجرت پزشکان به آلمان

یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌هایی که برای مهاجرت پزشکان به آلمان وجود دارد، مراحلی است که این متقاضیان باید طی کنند. مهاجرت پزشکان به آلمان شاید از دور سخت و پیچیده به نظر برسد، اما حقیقت چیز دیگری است. مراحل لازم برای مهاجرت پزشکان نه تنها دشوار نیست، بلکه بسیار هم آسان است؛ تنها به کمی دقت و زمان نیاز دارد. ما در موسسه مهاجرتی مونارک از ابتدا تا انتهای فرایند مهاجرت شما در کنارتان خواهیم بود تا از دغدغه شما عزیزان بکاهیم. در زیر مراحل مهاجرت پزشکان به آلمان را به ترتیب عنوان کرده‌ایم:

  1. جمع‌آوری و آماده‌سازی مدارک مورد نیاز همچون مدارک هویتی، مدارک تحصیلی و ریزنمرات، مدارک مربوط به سوابق کاری، مدارک بیمه، نامه پیشنهاد شغلی (در صورت برخورداری) و …

  2. ارائه مدارک جمع‌آوری شده به همراه مدرک زبان آلمانی به اداره مهاجرت آلمان

  3. ارائه کارت پایان خدمت برای آقایان

  4. تعیین وقت برای انجام مصاحبه سفارت

  5. اخذ ویزای آلمان - ویزای کاری

  6. طی کردن یک سال دوره معادل‌سازی در آلمان

  7. طی کردن 2 سال دوره انترنی و اشتغال به عنوان دستیار پزشک

مهاجرت پرستاران به آلمان

تخصص‌های پزشکی مورد نیاز آلمان

علم پزشکی و پیراپزشکی، علمی وسیع و دارای تخصص‌های بسیار متنوع است. اگر چه در سال‌های اخیر آلمان استقبال بی‌نظیری برای جذب نیروهای پزشکی عمومی و متخصص از خود نشان داده است، اما این کشور در برخی از تخصص‌ها و گرایش‌ها احساس نیاز بیشتری دارد. تخصص‌های پزشکی مورد نیاز آلمان عبارت‌اند از:

 

تخصص‌های پزشکی مورد نیاز کشور آلمان

ارتوپدی

خون‌شناسی

سرطان‌شناسی

قلب و عروق

زنان و زایمان

رادیولوژی

رادیولوژی اعصاب

بیهوشی

جراحی عمومی

داخلی

اورولوژی

کودکان و نوجوانان

جراحی کودکان و نوجوانان

چشم‌پزشکی

پوست

پاتولوژی

گوش، حلق و بینی

جراحی و تصادفات

جراحی قلب

مغز و اعصاب

جراحی مغز و اعصاب

 

شرایط اخذ تخصص پس از مهاجرت پزشکان به آلمان

پزشکانی که به آلمان مهاجرت کرده‌اند و می‌خواهند در این کشور تخصص بگیرند، می‌توانند به عنوان دستیار پزشک مشغول به آموزش و کار شوند. دو شرط اولیه برای پذیرش پزشکان متخصص در این کشور وجود دارد. اول اینکه پزشکان باید گواهی فارغ‌التحصیلی، مجوز پزشکی از وزارت بهداشت ایران و برگه عضویت در سازمان نظام پزشکی کشور داشته باشند. همچنین به دلیل برگزاری دوره‌های تخصص پزشکی این کشور به زبان آلمانی، آشنایی و تسلط بر این زبان ضروری است و متقاضیان باید تسلط خود را بر این زبان اثبات کنند.

بر اساس قوانین آلمان، برخی از پزشکان متخصص یا پروفسورها، اجازه گرفتن دستیار یا رزیدنت را دارند. برای اخذ پذیرش تخصص، این افراد باید پزشکان را به عنوان دستیار یا رزیدنت در کلینیک، بیمارستان یا مطب خود بپذیرند. علاوه بر اخذ پذیرش از بیمارستان، پزشکان باید از اداره مربوطه در آن ایالت، مجوز پزشکی برای اشتغال به کار پزشکی در آلمان را درخواست کنند که به اصطلاح Berufserlaubnis نام دارد. پزشکانی که در این دوره‌ها شرکت می‌کنند، در کنار تحصیل و آموزش، مشغول به کار نیز می‌شوند. در نهایت، پس از آن‌که مجوزهای ذکر شده را دریافت کردند، به اداره کار آن شهر مراجعه کرده و درخواست اجازه کار یا Arbeitserlaubnis را به ثبت می‌رسانند.

 

حقوق پزشکان در آلمان

حتی اگر دریافت حقوق بالا، اصلی‌ترین دلیل مهاجرت پزشکان به آلمان نباشد، اما بر تصمیم آن‌ها تاثیرگذار خواهد بود. حقوقی که در آلمان به پزشکان اختصاص می‌دهند، بالا است و فاکتورهای بسیاری در تعیین میزان حقوق دریافتی آن‌ها دخالت دارد. تخصص، سابقه کاری، بیمارستان یا مرکز درمانی، شیفت‌های کاری و … از جمله این فاکتورها است. در جدول زیر می‌توانید حدود دستمزد پزشکان در آلمان را ملاحظه کنید:

 

حقوق پزشکان در آلمان بر اساس تخصص

فیزیوتراپ

5880

پزشک ریه

6730

متخصص آلرژی

6750

پزشک عمومی

7070

پزشک گوش، حلق و بینی

7090

متخصص تغذیه

7210

چشم پزشک

7880

پزشک بخش اورژانس

8460

دندان‌پزشک

8910

متخصص اطفال

8940

پزشک هماتولوژی / انکولوژی

9230

روان‌پزشک

9530

متخصص زنان و زایمان

10300

متخصص پوست

10600

متخصص مغز و اعصاب

11100

متخصص داخلی

11800

اورولوژیست

13200

پزشک بیهوشی

13500

پزشک قلب و عروق

14200

متخصص قلب

14500

قیمت‌های درج شده در جدول، بر اساس یورو است.

 

شرایط کار پس از مهاجرت پزشکان به آلمان

یکی از مهم‌ترین اهداف از مهاجرت پزشکان به آلمان، تاسیس مطب پزشکی در این کشور است که پزشکان برای دریافت آن، باید در دو آزمون امتحان ارزیابی (Approbation) و زبان تخصصی پزشکی شرکت کنند و نمره قابل قبولی بگیرند.

آزمون Approbation و زبان تخصصی به منظور ارزیابی مهارت پزشکان در استفاده از لغات و اصطلاحات تخصصی در محیط‌های بیمارستانی و درمانی و همچنین برقراری ارتباط با بیماران برگزار می‌شود. این آزمون‌ها به دو صورت شفاهی و کتبی و به زبان آلمانی خواهند بود و به دلیل تخصصی بودن آن‌ها، تسلط پزشکان به این زبان، اهمیت زیادی دارد. پس از مهاجرت پزشکان به آلمان، دو سال فرصت دارند که در این آزمون‌ها شرکت و نمره قابل قبول را دریافت کنند و در طول این مدت می‌توانند به عنوان دستیار پزشک در بیمارستان‌ها فعالیت نمایند.

نکته قابل توجه در خصوص آزمون‌های نامبرده این است که شرکت در آزمون زبان تخصصی پزشکی محدودیتی ندارد، اما دفعات مجاز برای شرکت در آزمون Approbation حداکثر 3 بار است. چنانچه پزشکی پس از 3 بار شرکت در این آزمون مردود شود، دیگر اجازه اشتغال و حضور در این کشور به عنوان یک پزشک را نخواهد داشت و تنها می‌تواند به عنوان دستیار پزشک مشغول به کار شود.

همانطور که گفته شد، پزشکان مهاجر تا پیش از صدور مجوز پزشکی، حق تاسیس مطب را ندارند و در طول این مدت باید در بیماستان‌ها یا درمانگاه‌ها به عنوان دستیار پزشک مشغول به کار شوند. همچنین پس از آن‌که پزشکان در دو آزمون Approbation و زبان تخصصی نمره قابل قبول دریافت کردند و مجوز پزشکی برای آن‌ها صادر شد، دو حق انتخاب برای آن‌ها وجود خواهد داشت. به عبارت دیگر، به دلیل اینکه در آلمان امکان تاسیس مطب در کنار کار در بیمارستان وجود ندارد، پزشکان یا حق کار کردن در بیمارستان‌ها را خواهند داشت و یا می‌توانند مطب پزشکی تاسیس نمایند. انتخاب این امر، بر عهده خود پزشک خواهد بود.