این روزها دیگر همچون سابق، مهاجرت کادر درمان به آلمان کار سخت و دشواری به نظر نمیرسد. این کشور از تمامی اعضای کادر درمان دارای شرایط و مهارت لازم، استقبال خواهد کرد. ما در موسسه مهاجرتی مونارک، با کاستن مشکلات پیش روی شما در مسیر مهاجرت، از لحظه درخواست تا پس از ورود به خاک این کشور، در کنارتان خواهیم بود. مشاوره رایگان
آلمان یکی از بهترین کشورهای اروپایی برای مهاجرت کاری به ویژه در حوزه بهداشت و درمان شناخته میشود. این کشور هم زیرساختهای نوین و جدید پزشکی و هم بازار کار گستردهای دارد. از طرف دیگر در چند سال اخیر، حمایت ویژه آلمان از کادر درمان، این کشور را به یکی از پرطرفدارترین مقاصد مهاجرتی برای پرستاران، پزشکان، دندانپزشکان و دیگر اعضای کادر درمان تبدیل کرده است. از جمله عواملی که میتوان بر مهاجرت کادر درمان به آلمان موثر دانست، افزایش میانگین سنی جمعیت آلمان و همچنین تاثیرات گسترده ناشی از اپیدمی کرونا است. این عوامل هم افزایش احساس نیاز این کشور به پرسنل درمانی را در پی داشته و هم فرصتی طلایی برای مهاجرت کادر درمان به آلمان را فراهم کرده است. به طوری که این روزها اعضای کادر درمان به راحتی و با کمترین دغدغه و مشکلات میتوانند برای مهاجرت کاری به این کشور درخواست دهند. یکی از نکاتی که در مهاجرت کادر درمان به آلمان نقش موثری خواهد داشت، بهرهگیری از راهنماییها و تجارب وکیلان مهاجرتی یا موسسات مهاجرتی معتبر است. لازم به ذکر است تمام تلاش تیم ما، در جهت کاهش دغدغه شما در مسیر مهاجرت خواهد بود.
برای مهاجرت کادر درمان به آلمان، راههای متنوعی پیش روی متقاضیان است که میتوانند بر اساس شرایط خود، یکی از آنها را انتخاب نمایند. به طور کلی روشهای مهاجرت کادر درمان به آلمان عبارتاند از:
یکی از بهترین روشها برای مهاجرت کادر درمان به آلمان، جاب آفر یا پیشنهاد شغلی است. در این روش کارفرمای آلمانی به صورت مستقیم به اعضای کادر درمان که متقاضی مهاجرت به این کشور هستند، پیشنهاد کار میدهند. در نتیجه افراد میتوانند به صورت آزاد یا قراردادی در مراکز درمانی و شرکتها مشغول به کار شوند. برای دریافت ویزا از طریق این روشِ، به مدرک زبان آلمانی سطح B2 و یک رزومه قوی نیاز است.
دومین روش برای مهاجرت کادر درمان به آلمان، روش جاب سیکر یا جوینده کار است. جاب سیکر، فردی است که به دنبال موقعیت شغلی مناسب بر اساس توانمندیها و مهارتهای خود میگردد. به همین دلیل این افراد باید به تهیه یک رزومه قوی و حرفهای مبادرت ورزند و با ارسال آن به کارفرمایان آلمانی، شانس خود را برای دریافت شغل بسنجند. در مهاجرت کادر درمان به آلمان با استفاده از روش جاب سیکر، ابتدا ویزای جاب سیکر برای این افراد صادر میشود که تنها 6 ماه اعتبار دارد. به همین دلیل لازم است افراد در این مدت شغل مناسبی برای خود پیدا کنند، چون در غیر این صورت یا باید برای دریافت ویزای 4 ساله برای اقامت در آلمان اقدام کنند، یا به کشور خود بازگردند.
روش دیگر مهاجرت کادر درمان به آلمان، استفاده از ویزای 17A است که امکان دریافت آن از سال 2015 فراهم شد. دارندگان این ویزا به مدت 18 ماه فرصت دارند که در آلمان اقامت داشته باشند و با گذراندن دورههای تکمیلی، شغل مناسبی برای خود پیدا کنند. یکی از شروط اصلی دریافت این ویزا برای مهاجرت کادر درمان به آلمان، داشتن مدرک زبان آلمانی است.
آلمان، سومین کشور پیر دنیا و به عنوان بهترین اقتصاد اروپا شناخته میشود که از کمبود کادر درمان در مراکز بهداشتی و درمانی رنج میبرد. کمبود پرسنل کادر درمان در سال 2015، حدود 270 هزار نفر عنوان شد و از آن پس، این کشور سیاستهایی را به منظور رفع این کمبود با استفاده از جذب پزشکان، پرستاران و دیگر تکنسینهای باتجربه از سراسر دنیا در نظر گرفت. مهمترین رشتههایی که آلمان به آنها نیاز دارد، رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری و مامایی است و افرادی که در این رشتهها تحصیل کردهاند و سابقه کاری نسبتا خوبی در این زمینه دارند، میتوانند برای مهاجرت به این کشور و درخواست ویزا اقدام کنند. رشتههای دیگری نیز برای مهاجرت کادر درمان به آلمان عنوان میشوند، که عبارتاند از: پزشکی اطفال، فیزیوتراپی، تکنسین بیهوشی، رادیولوژی، پزشک متخصص و جراح، بهداشت عمومی، متخصص زنان و زایمان، علوم آزمایشگاهی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، داروسازی و دامپزشکی.
برای مهاجرت کادر درمان به آلمان، شرایط ویژهای لازم است که افراد متقاضی باید آنها را مد نظر قرار دهند. یکی از اولین و اصلیترین شروط لازم برای مهاجرت کادر درمان به آلمان، تسلط کافی به زبان آلمانی برای ارائه خدمات و برقراری ارتباط با سایر افراد در این کشور است. بنابراین آن دسته از افرادی که قصد مهاجرت کاری به این کشور اروپایی را دارند، باید بتوانند مهارتهای خود را در زبان آلمانی اثبات کنند. هرچند مدرک و سطح مورد قبول زبان آلمانی در ایالتهای مختلف با یکدیگر متفاوت به نظر میرسد، اما حداقل سطحی که اعضای کادر درمان میتوانند ارائه دهند، سطح B1 است. شرط لازم دیگری که برای مهاجرت کادر درمان به آلمان وجود دارد، داشتن سابقه و تجربه کاری مرتبط است.
اعضای کادر درمان برای موفق شدن در فرایند مهاجرت به آلمان، باید حداقل دو سال سابقه کاری را در پرونده خود به ثبت رسانده باشند. همچنین لازم است مجوزها و مدارک لازم از جمله رزومه کاری، مدارک تحصیلی، بیمه، گواهی عدم سوء پیشینه و سلامت جسمی و روانی تهیه و جمعآوری شوند. نکته قابل توجه در خصوص شرایط مهاجرت کادر درمان به آلمان این است که برای مهاجرت کاری هیچگونه محدودیت سنی وجود ندارد. با این وجود هرچه سن متقاضیان پایینتر باشد، شانس استخدام و اقامت دائم آنها در آلمان افزایش خواهد یافت.
یکی از مهمترین مراحل مربوط به مهاجرت کادر درمان به آلمان، معادلسازی مدارک است. همانطور که از نام این مرحله پیداست، متقاضیان باید مدارک خود از جمله مدارک تحصیلی را ارائه داده تا بر اساس مدارک مورد پذیرش آلمان، معادلسازی شوند. این کار توسط کارشناسان مربوطه و همچنین بر اساس قوانین آلمان انجام میشود و از آنجایی که به بررسی دقیق و کامل مدارک میپردازند، فرایندی زمانبر خواهد بود. برای انجام این کار لازم است که کلیه مدارک تحصیلی، گواهینامۀ سابقه کاری، رزومه، گواهی پزشکی مربوط به سلامت جسمی و روانی، گواهی عدم سوء پیشینه و همچنین مدرک زبان آلمانی جمعآوری و به وزارت کار آلمان ارسال شوند. پس از ارسال، این مدارک مورد بررسی و معادلسازی قرار میگیرند و در صورتی که هیچگونه مشکلی نباشد، صلاحیت متقاضیان تایید و در نهایت مجوز کار به آنها اعطا خواهد شد.
مشاغل پزشکی و پیراپزشکی و به طور کل کادر درمان، جزء مشاغل پردرآمد در سراسر دنیا به شمار میروند. در کنار کلیه مسائل و دغدغههای مربوط به شرایط زندگی بهتر، پیشرفت شغلی و …، کسب حقوق بیشتر نیز یکی از فاکتورهای مهم در مهاجرت کادر درمان به آلمان است. اطلاع از میزان حقوق کادر درمان در آلمان برای افرادی که قصد مهاجرت به این کشور را دارند، اهمیت بسیار زیادی دارد.
باید در نظر داشته باشید که عوامل و فاکتورهای بسیار زیادی بر حقوق دریافتی اعضای کادر درمان در آلمان تاثیرگذار است. سطح تحصیلات، میزان سابقه کار، مراکزی که در آن مشغول به فعالیت هستند، سطح تخصص و مهارت کاری، ساعت شیفتهای کاری و … از جمله عوامل تعیین کننده حقوق کادر درمان در آلمان است. بنابراین نمیتوان یک رقم کلی و خالص را به عنوان حقوق آنها عنوان کرد. با این وجود متوسط حقوق دریافتی پرستاران در آلمان، حدود 4000 یورو و متوسط دریافتی پزشکان در آلمان حدود 7000 یورو خواهد بود.
هزینه مهاجرت کادر درمان به آلمان نیز به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. اما مهمترین عاملی که بر هزینههای مربوط به مهاجرت کادر درمان به آلمان تاثیر میگذارد، روش مهاجرت است. همانطور که گفتیم، 3 روش برای مهاجرت کادر درمان به آلمان وجود دارد. در روش اول (از طریق جاب آفر)، متقاضیان هزینه کمتری خواهند پرداخت. مهمترین هزینه در این روش، هزینه مربوط به آموزش زبان آلمانی است. توجه داشته باشید که پس از ورود افراد به خاک آلمان، کارفرمایان بخشی از هزینههای آنها را برمیگرداند و از طرف دیگر، به محض رفتن به این کشور شاغل هستند و حقوق دریافت میکنند. در روش دوم (جاب سیکر)، متقاضیان باید تمکن مالی کافی برای زندگی چند ماهه در آلمان، تا زمانی که شغل مورد نظر خود را پیدا کنند، داشته باشند. روش سوم نیز (ویزای A17) هزینه بیشتری برای متقاضیان به همراه دارد و لازم است بتوانند از پس هزینههای مربوط به 18 ماه حضور خود در آلمان برآیند. به طور کلی هزینههای مربوط به مهاجرت کادر درمان به آلمان شامل هزینه معادلسازی مدارک، آموزش زبان، خرید خانه، دریافت ویزا، حملونقل، خوراک و … است. افرادی که قصد مهاجرت به آلمان به عنوان یکی از اعضای کادر درمان را دارند، در ابتدا باید توقعی که از یک زندگی ایدهآل دارند را مشخص سازند و بر اساس آن، به محاسبه هزینههای مهاجرت و زندگی در آلمان بپردازند.