آشنایی با ویزای فریلنسری آلمان

آشنایی با ویزای فریلنسری آلمان

آلمان به عنوان یکی از رهبران اقتصادی اتحادیه اروپا، فرصت‌های زیادی را برای کارآفرینان جوانی که به دنبال راه اندازی کسب و کار خود هستند، فراهم می‌کند. کاهش نرخ زاد و ولد در آلمان یکی از دلایلی است که این کشور اکنون به دنبال برنامه‌هایی برای جذب مهاجران جوان است. تنوع ویزاهایی که آلمان در اختیار دارد، گواهی بر تمایل این کشور برای باز کردن درهای کشورش به روی مهاجران است. یکی از این ویزاها، ویزای فریلنسری آلمان نام دارد. در این مقاله از «موسسه مهاجرتی مونارک» به طور کامل در مورد ماهیت، شرایط و مزایای ویزای فریلنسری آلمان صحبت می‌کنیم.

ویزای فریلنسری آلمان چیست؟

در چشم انداز کاری پویای امروز، مرزهای اشتغال در حال گسترش بوده و راه برای عصر جدیدی از مشاغل آزاد بازتر از گذشته است. ویزای فریلنسری در آلمان درها را به روی دنیایی باز می‌کند که در آن می‌توانید در یک حرفه تمام وقت کار کنید، بدون اینکه به یک شرکت وابسته باشید. ویزای فریلنسری به شما این امکان را می‌دهد که با استارتاپ‌ها، مشاغل و افراد مختلف در قراردادهای مبتنی بر نیاز و به صورت پاره وقت همکاری کنید.

ویزای فریلنسری آلمان که Aufenthaltserlaubnis zur freiberuflichen oder selbständigen Tätigkeit نام دارد، اجازه اقامت موقت را فراهم می‌کند و به عنوان پلی برای دریافت اقامت دائم شناخته می‌شود. اگرچه پروسه کامل اقامت دائم حدود سه سال طول می‌کشد، اما بسیاری از فریلنسرها وجود دارند که از این ویزا برای تبدیل آلمان به خانه جدید خود، کار در این کشور و سفر در منطقه شینگن اروپا استفاده می‌کنند.

مدت اعتبار این ویزا بین شش ماه تا سه سال است، اما معمولاً ویزا برای یک سال در نظر گرفته می‌شود و پس از آن فریلنسرها در صورت تمایل می‌توانند دوباره ویزای خود را تمدید کنند. فرآیند درخواست مستلزم ارائه مدارک، شرکت در یک مصاحبه شخصی و اثبات این است که نیاز مالی خود را در داخل آلمان برآورده می‌کنید. شما باید بتوانید به دولت نشان دهید که کار مناسب دارید و به نفع اقتصاد آلمان عمل می‌کنید.

ویزای فریلنسری آلمان

انواع ویزای فریلنسری آلمان

بر اساس شغل خود می‌توانید برای یکی از دو نوع ویزای فریلنسری آلمان اقدام کنید:

 1- ویزا برای استخدام آزاد (Freiberufler): اگر شغل شما به نفع اقتصاد آلمان باشد، می‌توانید این ویزا را دریافت کنید. این ویزا مشاغلی مانند هنرمند، نویسنده، پزشک خود اشتغال، مهندس، معلم زبان، مترجم، حسابرس یا معمار را شامل می‌شود.

2- ویزا برای خوداشتغالی (Selbständiger): شما می‌توانید این نوع ویزا را براساس شرایط زیر دریافت کنید:

  • شما موسس یک شرکت، یک مالک انحصاری یا نماینده مدیریت یک شرکت هستید.
  • در آلمان علاقه اقتصادی به حرفه یا کسب و کار شما وجود دارد.
  • کسب و کار شما به نفع اقتصاد آلمان خواهد بود.
  • کسب و کار شما از طریق سهام یا تعهد وام تامین شده است.

بیشتر بدانید: اخذ اقامت آلمان از طریق سرمایه‌گذاری

چه کسانی به ویزای فریلنسری آلمان نیاز دارند؟

شهروندان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا یا منطقه اقتصادی اروپا به اجازه زندگی و کار در آلمان نیاز دارند. هر کسی از ایالات متحده، کانادا، نیوزلند، استرالیا، اسرائیل، ایران، ژاپن و کره جنوبی می‌تواند مستقیماً برای ویزا در آلمان درخواست دهد. شهروندان سایر کشورها باید برای ویزای فریلنسری آلمان در نزدیکترین کنسولگری آلمان خود اقدام کنند.

افرادی که نیازی به ویزای فریلنسری ندارند شهروندان یا مقیم دائم کشورهای اتحادیه اروپا یا منطقه اقتصادی اروپا هستند. همچنین اگر ویزای فعلیتان به شما اجازه کار فریلنسری را می‌دهد، نیازی به این ویزا ندارید. با بررسی بخش اطلاعات مجوز اقامت خود متوجه شوید که آیا این مجوز را دارید یا خیر.

شما همچنان می‌توانید به عنوان یک فریلنسر با ویزای توریستی در آلمان کار کنید. به طور کلی، ویزای فریلنسری برای افرادی است که می‌خواهند به مدت طولانی در آلمان زندگی و کار کنند. این ویزا می‌تواند برای دانشجویان یا نیروهای ماهر دارای ویزا که می‌خواهند کار فریلنسری را شروع کنند مفید باشد. با این حال، حفظ شغلی که در ابتدا برای آن ویزای خود را دریافت کرده‌اید، بسیار مهم است.

شرایط لازم برای دریافت مجوز اقامت فریلنسری در آلمان

اولین شرطی که لازم است این خواهد بود که شما خود را به عنوان یک فریلنسر نشان دهید. فریلنسرها رئیس خود هستند و به پایگاه مشتریانشان خدمات ارائه می‌دهند. قانون مالیات آلمان در مورد اینکه چه کاری واجد شرایط کار فریلنسری است و کاری چه چیزی نیست، رویکرد مشخصی دارد. مشاغل تایید شده برای کار فریلنسری عبارتند از:

  • حسابدار
  • معمار
  • هنرمند
  • دکتر
  • مربی
  • مهندس
  • ارائه دهنده خدمات بهداشتی و درمانی
  • روزنامه نگار
  • وکیل
  • دانشمند
  • مشاور مالیاتی
  • مترجم
  • نویسنده

هر فردی که در یکی از این دسته بندی‌ها قرار گیرد باید برای ویزای خوداشتغالی اقدام کند. غیر معمول نیست که در آلمان یک تجارت توسط نفر اداره شود. نویسندگان، روزنامه‌نگاران و هنرمندان از هر نوع می‌توانند برای ویزای هنرمند، زیر مجموعه ویژه ویزای فریلنسر درخواست دهند. شرط مهم دیگر در دریافت ویزای فریلنسری آلمان، اثبات تمکن مالی است. طبیعتاً دولت آلمان فقط حاضر است مهاجرانی را بپذیرد که بتوانند از نظر مالی از خود حمایت کنند و به رشد اقتصادی کشور بیفزایند. در ادامه به شرایط لازم برای دریافت مجوز اقامت فریلنسری در آلمان اشاره می‌کنیم:

1- خودکفایی خود را ثابت کنید

 دولت آلمان از شما می‌خواهد که با نشان دادن اینکه می‌توانید حداقل سه تا چهار ماه از خود حمایت کنید، ثبات مالی خود را نشان دهید. ساده‌ترین راه برای انجام این کار، ارائه صورتحساب بانکی است. این صورت‌ حساب‌ها باید از یک حساب بانکی آلمانی باشند، اما صورت‌حساب‌های بانکی بین المللی نیز پذیرفته می‌شوند.

2- یک کار فریلنسری در آلمان پیدا کنید

برای واجد شرایط بودن برای ویزای فریلنسر آلمان باید مشتریان آلمانی داشته باشید. اگر نتوانید با نشان دادن تعهد نامه از شرکت‌های آلمانی برای استخدام ثابت کنید که «منفعت اقتصادی محلی» برای خدمات شما وجود دارد، ویزای فریلنسری دریافت نمی‌کنید. مهاجرانی که به دنبال کار در آلمان هستند باید مراقب باشند تا از وضعیت شبه خوداشتغالی معروف به scheinselbstständigkeit اجتناب کنند. اگر به طور تمام وقت توسط یک شرکت آلمانی به عنوان یک فریلنسر استخدام شده باشید، ممکن است این اتفاق می‌افتد.

شرایطی که می‌تواند منجر به scheinselbstständigkeit شود ممکن است متفاوت باشد، اما قاعده کلی این است که اگر بیش از 83.3 درصد از درآمد شما از یک مشتری باشد، باید کمک‌های اجتماعی یا مستمری را در آلمان بپردازید. به طور خلاصه، این وضعیت از نظر مالی برای فریلنسرها سودمند نیست. اگر سه تا چهار مشتری دارید، می‌توانید از وضعیت scheinselbstständigkeit اجتناب کنید و علاقه اقتصادی محلی به خدمات خود را ثابت کنید.

3- یک برنامه مالی ارائه دهید

ارائه یک برنامه مالی به روند درخواست شما برای دریافت ویزا کمک زیادی می‌کند. ارائه گزارش حرفه‌ای به مصاحبه کننده با هزینه‌های عملیاتی، نرخ‌ها و سود مورد انتظار، کسب و کار شما را امکان پذیرتر می‌کند. هرچه کسب و کار خود را محتمل‌تر جلوه دهید، شانس بیشتری برای تایید شدن دارید. در برنامه مالی خود می‌توانید هزینه بیمه درمانی و نوع حساب بانکی خود را نیز لحاظ کنید. این مدارک باید چشم انداز جامعی از وضعیت مالی آینده شما در آلمان ارائه دهد.

شرایط لازم برای دریافت مجوز اقامت فریلنسری در آلمان

مدارک لازم برای دریافت ویزای فریلنسری آلمان کدامند؟

هنگامی که متوجه شدید که می‌توانید شرایط اولیه ویزای فریلنسری را برآورده کنید، می‌توانید مدارک مورد نیاز را جمع آوری کنید. تهیه اسناد را می‌توان قبل از سفر به آلمان انجام داد تا همه کارهایتان به موقع انجام شوند. متقاضیانی که هم برای فریلنسر شدن در آلمان درخواست می‌کنند به مدارک زیر نیاز دارند.

اسناد پایه

  • درخواست برای صدور مجوز اقامت (Antrag auf Erteilung eines Aufenthaltstitels) که به پر کردن فرم مربوطه نیاز دارد.
  • داشتن تاییدیه قرار که شامل تمام اطلاعات مربوط به قرار ملاقات می‌شود. ممکن است مصاحبه کننده بخواهد آن را ببیند، بنابراین در صورت امکان آن را همراه داشته باشید.
  • اداره مهاجرت آلمان (Ausländerbehörde) دستگاهی دارد که به شما امکان می‌دهد عکس‌های بیومتریک بگیرید، اما می‌توانید آن را در ایستگاه قطار نیز پیدا کنید. با حدود 6 یورو می‌توانید چهار عکس بیومتریک در اندازه استاندارد دریافت کنید. درست مانند عکس پاسپورت، برای عکس‌های بیومتریک خود نیز نباید لبخند بزنید!
  • مصاحبه کننده برای شناسایی باید پاسپورت شما را ببیند. اگر بلافاصله ویزای خود را دریافت کنید، پاسپورت شما مورد نیاز خواهد بود، زیرا ویزای برچسب مستقیماً در داخل آن قرار می‌گیرد.
  • بیمه درمانی برای ویزای فریلنسری در آلمان اجباری است.
  • اجاره آپارتمان (Mietvertrag) یا اثبات مالکیت خانه (Nachweis über Wohneigentum) ضروری است. هزینه اجاره و آب و برق نیز باید در این سند لحاظ شود.
  • ثبت نام (Anmeldung) و تاییدیه صاحبخانه (Wohnungsgeberbestätigung) ضروری است. اگر هنوز ثبت نام خود را دریافت نکرده‌اید، حداقل مدرکی بیاورید که برای دریافت آن قرار ملاقات گذاشته‌اید.
  • هزینه درخواست ویزا معمولاً حدود 56 یورو است، اما می‌تواند تا 100 یورو باشد. با این حال، شهروندان ترکیه فقط باید هزینه‌ای معادل 28.80 یورو بپردازند. بسته به اینکه به کدام اداره مهاجرت مراجعه می‌کنید، می‌توانید این هزینه‌ها را به صورت نقدی پرداخت کنید. به عنوان مثال، اداره مهاجرت در برلین فقط پول نقد می‌پذیرد. این امکان وجود دارد که برای تهیه کپی از اسناد خود نیز هزینه‌ای از شما دریافت شود. توصیه می‌شود برای ایمن بودن حداقل 120 یورو پول نقد همراه داشته باشند.

اسناد حرفه‌ای

  • رزومه شما باید تمام کارهای مرتبط، تجربیات و تحصیلات گذشته را برجسته کند. از وارد کردن هر گونه تجربه نامربوط یا شغل تابستانی خودداری کنید. مصاحبه کنندگان رزومه‌های انگلیسی را می‌پذیرند، اما داشتن رزومه به زبان آلمانی ترجیح داده می‌شود.
  • اگرچه کاور لتر الزامی نیست، اما می‌تواند به نکته مثبت در مدارک شما باشد. در طول فرآیند درخواست، باید سعی کنید بهترین تصور ممکن را از خود ارائه دهید. این نامه به شما این امکان را می‌دهد که توضیح دهید چرا می‌خواهید در آلمان به صورت مستقل زندگی کنید.
  • مصاحبه کنندگان اغلب از شما درخواست می‌کنند که توصیه نامه‌هایتان را ارائه دهید. پیشنهاد می‌شود در صورت نیاز حداقل دو توصیه نامه در دسترس داشته باشید. توصیه نامه‌ها می‌توانند توسط مشتریان یا کارفرمایان قبلی شما نوشته شده باشند.
  • اگر قانون آلمان از شما می‌خواهد که برای کسب و کار خود گواهینامه داشته باشید، باید این گواهینامه همراه با درخواست ارائه شود.
  • در صورتی که قبلاً قراردادهایی تنظیم کرده‌اید، آنها را با خود بیاورید تا از این طریق کارهایی را که می‌خواهید به مشتریان ارائه دهید و درآمدهای آینده خود را نشان دهید.
  • نمونه‌ها کارهای چاپ شده و مستند خود را ارائه دهید. حتی اگر کار شما آنلاین کار می‌کنید باید حداقل پنج نمونه از کار خود را به صورت چاپ شده همراه داشته باشید.
  • مشاغل فریلنسری که در زمینه‌های حقوقی یا پزشکی کار می‌کنند، به مجوز حرفه‌ای نیاز دارند. اگر کار شما نیاز به مجوز دارد، حتما آن را در مصاحبه بیاورید.

اسناد مالی

  • همانطور که در بالا توضیح داده شد، برنامه مالی (Finanzierungsplan) باید به مصاحبه کننده‌ یک ایده کلی از وضعیت مالی شما برای ویزای فریلنسری بدهد. این سند باید نحوه برنامه ریزی برای تامین مالی کسب و کار خود را مشخص کند. همچنین باید تمام وجوه نقد، دارایی‌ها، وام‌ها، سرمایه‌های مخاطره‌ آمیز و هر چیزی که فکر می‌کنید برای توصیف امور مالی شما مرتبط است فهرست شود.
  • صورت حساب‌های بانکی (Kontoauszug) برای اثبات اعداد در برنامه مالی شما ضروری هستند. این صورت حساب‌ها همچنین به اثبات خودکفایی شما کمک خواهند کرد. اظهارات شما به مصاحبه کننده نشان می‌دهد که چقدر پول پس انداز کرده‌اید. در حالی که صورت حساب‌های بانک‌های خارجی را می‌توان پذیرفت، اما مصاحبه کنندگان معمولاً از یک حساب بانکی آلمانی می‌خواهند. اکثر مهاجرانی که ویزای فریلنسری را در آلمان دریافت کرده‌اند می‌گویند که برای تایید شدن به 3 هزار یورو تا 5 هزار یورو پس انداز نیاز دارید.
  • صورت سود و زیان باید شامل درآمد و هزینه‌های مورد انتظار شما برای سال آینده باشد. همچنین باید موارد مالی برای کسب و کارتان را نشان دهد. این فرصت شماست تا نشان دهید که تحقیقات خود را انجام داده‌اید و بودجه‌ای تهیه کرده‌اید که به شما امکان می‌دهد در آلمان به خوبی کار کنید. هزینه‌های راه اندازی کسب و کار شما و هرگونه سود یا زیان پیش بینی شده نیز باید در این سند لحاظ شوند.
  • اثبات یک برنامه بازنشستگی کافی (Altersversorgung) معمولاً به متقاضیان بالای 45 سال محدود می‌شود. شما باید پیشنهادی از یک طرح بیمه بازنشستگی خصوصی یا بیمه عمر ارائه دهید که بتواند حداقل 1.188.92 یورو در ماه برای 12 سال یا مبلغ کل 175.068 یورو را در زمانی که به سن 67 سالگی رسید، تضمین کند. امکان ارائه مدرکی دال بر دارایی‌های خصوصی که قصد دارید پس از بازنشستگی از آنها استفاده کنید وجود دارد. صدور یک طرح بازنشستگی کافی برای صدور مجوز اسکان دائم ضروری است.

اسناد استراتژی کسب و کار فقط برای صاحبان مشاغل (Gewerbe)

  • طرح کسب و کار شما باید دقیقاً نشان دهد که چگونه برنامه ریزی می‌کنید تا کسب و کارتان کار و رشد کند. به طور کلی، طرح کسب و کار باید خلاصه‌ای از شرکت شما و مفهوم آن باشد. در این سند باید یک مفهوم تجاری، مشخصات شرکت و برنامه سرمایه مورد نیاز را درج کنید. طرح کسب و کار شما می‌تواند به زبان انگلیسی یا آلمانی باشد.
  • مفهوم کسب و کار سند محصولات و خدماتی که در آلمان ارائه خواهید کرد را تعریف می‌کند. همچنین باید صنعت، گروه مشتری هدف و شرایط بازار شما را مشخص کند. در سند می‌توانید استراتژی فروش و بازاریابی خود را نیز درج کنید. اگر قبلاً اطلاعاتی در مورد دفتر، مکان و کارکنان خود دارید، این موارد را نیز سند مفهوم کسب و کار درج کنید.
  • مشخصات شرکت احتمالاً جزئی‌ترین اسناد در طرح تجاری است. در این سند باید تمام اطلاعات مهم پیرامون شرکت خود را درج کنید. نام شرکت، ثبت نام، اطلاعات تماس، جزئیات مربوط به مدیریت، هر هیئت مدیره، مجوزها، دارایی‌ها و درآمد جهانی همه باید در این سند ذکر شوند. اگر شرکت شما یک شرکت تابعه است، باید اطلاعات شرکت مادر را نیز درج کنید. علاوه بر این، باید جزئیات خاصی در مورد نقش خود در شرکت و همچنین شغل، پیشینه تحصیلی و مهارت‌های زبانی به زبان انگلیسی و آلمانی ارائه دهید.
  • طرح نیاز سرمایه باید هزینه‌های راه اندازی و سرمایه در گردش عملیات را مشخص کنید. در این سند می‌توانید اطلاعاتی در مورد هزینه‌های صدور مجوز، تجهیزات یا وسایل نقلیه خریداری شده و املاک و مستغلات را درج کنید.

 بیشتر بدانید: فرآیند معادل‌سازی مدارک تحصیلی و کاری در کشور آلمان

مزایای ویزای فریلنسری در آلمان

از فواید ویزای فریلنسری در آلمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اقامت قانونی و مجوز کار: این ویزا به فریلنسرها اجازه می‌دهد تا به طور قانونی در آلمان اقامت داشته باشند؛ در حالی که فعالانه کارهای فریلنسری خود را دنبال می‌کنند. این ویزا فرصتی را برای زندگی و کار در بازار اروپا ارائه می‌دهد.
  • دسترسی به اتحادیه اروپا: موقعیت استراتژیک آلمان در اتحادیه اروپا دسترسی بی‌نظیری را به فریلنسرها به بازار وسیعی از مشتریان بالقوه و همکاری در صنایع مختلف در کل اروپا می‌دهد.
  • مزایای متعدد اجتماعی: فریلنسرهایی که دارای ویزای فریلنسر آلمان هستند، بسته به سهمی که در سیستم تامین اجتماعی آلمان دارند، می‌توانند از مزایای اجتماعی مانند مراقبت‌های بهداشتی، برنامه‌های بازنشستگی و مزایای بیکاری برخوردار شوند.

مزایای ویزای فریلنسری در آلمان

مراحل درخواست ویزای فریلنسری آلمان

مراحل درخواست ویزای فریلنسر آلمان به شرح زیر هستند:

  • تحقیق و آماده سازی: به طور کامل در مورد بازار فریلنسری آلمان تحقیق کرده و مشتریان بالقوه را شناسایی کنید. همچنین یک طرح کسب و کار دقیق ایجاد کنید که فعالیت‌های فریلنسری شما را مشخص می‌کند.
  • درخواست ویزا: برای دریافت فرم‌های درخواست با سفارت یا کنسولگری آلمان در ایران تماس بگیرید. سپس درخواست را تکمیل کنید، مدارک مورد نیاز را جمع آوری کرده و به همراه هزینه درخواست ارسال کنید.
  • مصاحبه و تصمیم: پس از ارسال درخواست، ممکن است برای گفتگو در مورد برنامه‌های فریلنسری خود برای مصاحبه دعوت شوید. تصمیم گیری در مورد ویزا معمولاً چندین هفته طول می‌کشد و در طی آن مقامات آلمانی قابلیت سرمایه گذاری فریلنسری شما را ارزیابی می‌کنند.
  • ورود به آلمان: با دریافت تاییدیه ویزا، هماهنگی‌های لازم را برای نقل مکان خود به آلمان انجام دهید. آدرس خود را در مقامات محلی ثبت کنید، سپس یک حساب بانکی باز کرده و بیمه درمانی دریافت کنید.

شرایط کار به‌ عنوان فریلنسر در آلمان

بازار کار در آلمان در سال‌های اخیر به طور مدام تغییر کرده است. نیروهای متخصص بیشتری از شغل معمولی 8 ساعته دور می‌شوند و به کار فریلنسری می‌پردازند. کار فریلنسری به آنها امکان می‌دهد تا زمان و کار خود را در اختیار داشته باشند و با کنترل بیشتری مشغول به کار باشند. استخدام یک فریلنسر که به آن پیمانکار نیز می‌گویند، در آلمان بسیار ساده است. شما شرح وظایف و مبلغ کار را در یک قرارداد خدمات تعریف کرده و آن را امضا می‌کنید. سپس فریلنسر وظایف را انجام داده، کار را تحویل می‌دهد و برای کارفرما فاکتور می‌فرستد.

در زمان کار فریلنسری در آلمان باید به مالیات نیز توجه کنید. نرخ مالیات بر درآمد در آلمان بین 14 تا 42 درصد است که برای فریلنسرها نیز اعمال می‌شود. برای پرداخت مالیات بر درآمد خود باید یک فاکتور مازاد درآمد یا صورت سود و زیان (Einnahmenüberschussrechnung (EÜR)) ایجاد کنید. این سند تفاوت بین درآمد و هزینه‌های شما را نشان می‌دهد و درآمد مشمول مالیات شما را مشخص می‌کند. فعالیت‌های فریلنسری شما فقط در صورتی مشمول مالیات بر درآمد می‌شوند که درآمد مشمول مالیات شما بیش از 10908 یورو باشد.

اقدامات لازم پس از ورود به آلمان با ویزای فریلنسری

بلیط خود را رزرو کنید و چمدان‌های خود را ببندید، وقت آن است که به آلمان صفر کنید. زمان آن است که خود را در کشور مستقر کنید. اگر توانستید مکانی برای زندگی پیدا کنید و قرارداد و فرم تأیید دریافت کردید، باید آدرس خود را ثبت کنید. فرم ثبت آدرس شما یک سند کوچک و البته مهم است که جزء مدارک لازم به آن نیاز دارید. در اسرع وقت در دفتر اداری محلی (Bürgeramt) وقت آلمان ثبت نام رزرو کنید.

اگرچه قرارهای ملاقات در Bürgeramt نیز پر می‌شود، سعی کنید در ساعت 8:00 صبح که باز می‌شوند در محل حاضر شوید. قرار ملاقات حضوری امکان پذیر است، اما مطمئناً انتظار طولانی خواهید داشت. ایده خوبی است که دوستی را با خود بیاورید که آلمانی صحبت می‌کند. شاید برخی از کارکنان دولتی انگلیسی صحبت کنند، اما از همه این انتظار نمی‌رود.

برای قرار ملاقات باید یک نسخه تکمیل شده از درخواست صدور مجوز اقامت و همچنین پاسپورت خود را به همراه داشته باشید. اگر متاهل هستید باید گواهینامه‌ای ارائه دهید که به آلمانی ترجمه شده است. فرمی که دریافت می‌کنید Meldebescheinigung یا Anmeldebestätigung نامیده می‌شود و در مصاحبه ویزا مورد نیاز است.

نکات مهم در تشکیل پرونده برای ویزای فریلنسری آلمان

به یاد داشته باشید که اگر از کشوری می‌آیید که ویزای شینگن 90 روزه دارد، قبل از سفر به آلمان نیازی به ارائه مدارک ویزا نیست. این کشورها شامل آمریکا، کانادا، نیوزلند، استرالیا، اسرائیل، کره جنوبی و ژاپن هستند. سایر کشورها برای سفر به آلمان باید ویزا داشته باشند.

متقاضیان ایرانی اولین کاری که باید انجام دهند این است که برای ویزای فریلنسری در نزدیکترین سفارت آلمان اقدام کنند. آنها می‌توانند تمام مدارک و درخواست خود را با هم ارسال کنند. سپس همه مدارک به آلمان ارسال می‌شود و توسط اداره مهاجرت بررسی می‌شود. در این حالت زمان دریافت ویزا می‌تواند بین دو تا شش ماه باشد.

وقت ویزای خود را بگیرید

انتظار برای اخذ ویزا در آلمان بسیار طولانی است. گرفتن یک قرار ملاقات ممکن است تا دو ماه طول بکشد، بنابراین بهتر است در اسرع وقت از اداره مهاجرت (Ausländerbehörde) وقت بگیرید.

برای بیمه سلامت ثبت نام کنید

بیمه درمانی یکی از الزامات اساسی ویزای فریلنسری است، زیرا نداشتن بیمه در آلمان غیرقانونی است. آلمانی‌ها بیمه را بسیار جدی می‌گیرند. بسیاری از متقاضیان این ویزا صرفاً به دلیل نداشتن نوع بیمه مناسب رد می‌شوند. شما باید بین بیمه درمانی دولتی و خصوصی یکی را انتخاب کنید.

یک محل سکونت مناسب پیدا کنید

داشتن اقامت در آلمان برای ویزای فریلنسری ضروری است. بسته به اینکه قصد دارید کدام شهر آلمان را برای سکونت انتخاب کنید باید تحقیقات لازم را انجام دهید. به عنوان مثال، پیدا کردن آپارتمان در برلین اغلب دشوارتر از شهرهای دیگر آلمان است.

یک حساب بانکی باز کنید

داشتن یک حساب بانکی آلمانی برای دریافت ویزای فریلنسری ضروری است. مهم است که حساب‌های بانکی شخصی و تجاری خود را نیز جدا نگه دارید. در حالی این کار ضروری نیست، اما می‌تواند‌ بررسی صورت‌های مالی را راحت کند.

برای درخواست ویزا مصاحبه کنید

اکنون خود را در آلمان می‌بینید، تمام مدارک خود را جمع آوری کرده‌اید و اکنون وقت آن است که به مصاحبه درخواست ویزا بروید. اعتماد به نفس داشته باشید و توجه خود را به صحبت‌های مصاحبه کننده بدهید. مصاحبه شما احتمالا حدود 10 دقیقه طول خواهد کشید.

کلام آخر

فریلنسری در آلمان یک چشم انداز جذاب برای بسیاری از متخصصان است. این کشور به داشتن یکی از قوی‌ترین اقتصادهای جهان مشهور است و کمبود استعدادها به خصوص در حوزه فناوری اطلاعات، شرکت‌ها را برای استخدام فریلنسرها تشویق می‌کند. اگر به فکر شغل آزاد در آلمان هستید، این امکان را دارید برای ویزای فریلنسری درخواست دهید. برای دریافت این ویزا باید شرایط و مدارک لازم را تهیه کنید و با انجام مصاحبه برای کار و زندگی به آلمان بروید. ویزای فریلنسری یک ویزای موقت محسوب می‌شود که امکان تغییر در قالب اقامت دائم را نیز به افراد ارائه می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر ما مشاوران در موسسه مهاجرتی مونارک تماس بگیرید.

تیم تولید محتوا
منتشر شده توسط تیم تولید محتوا