هر آنچه لازم است درباره ویزای پیوست به خانواده در آلمان بدانید

هر آنچه لازم است درباره ویزای پیوست به خانواده در آلمان بدانید

يكي از اصلی‌ترین چالش‌هایی که افراد مهاجر با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، دوری از خانواده است. با توجه به امکانات و شرایط ویژه‌ای که دولت آلمان برای افراد چه آن‌ها که برای تحصیل به این کشور مهاجرت می‌کنند و چه آن‌ها که مهاجرت کاری دارند، دریافت ویزای پیوست به خانواده در آلمان کاری دشوار و دور از دسترسی نیست. برای دریافت ویزای پیوست به خانواده در آلمان تنها کافی است برخی شرایط مهیا باشد که در این مقاله به صورت کامل آن‌ها را بیان خواهیم کرد.

افرادی که با ویزای پیوست به خانواده در آلمان به این کشور مهاجرت می‌کنند، می‌توانند از مزیت‌های زیادی همچون امکان زندگی، کار و تحصیل برخوردار شوند. همچنین یکی از دلایل توجه و تقاضا برای دریافت ویزای پیوست به خانواده در آلمان این است که با اخذ این ویزا می‌توان بعد از فراهم آوردن شرایط مورد نیاز، اقامت دائم آلمان را کسب کرد. حال ممکن است این سوال برای شما هم مطرح شود که اصلا ویزای پیوست به خانواده در آلمان چیست؟ مدارک و شرایط لازم برای دریافت آن چه هستند و برای دریافت آن چگونه می‌توان اقدام کرد؟ اگر برای این پرسش‌ها پاسخی ندارید، نگران نباشید. با مطالعه این مقاله به پاسخ همه آن‌ها خواهید رسید.

عکس از ویزای پیوست به خانواده در آلمان

ویزای پیوست به خانواده در آلمان چیست؟

مهاجرت به کشوری که با قوانی و مقررات و حتی زبان آن آشنایی کاملی ندارید، کاری بسیار سخت و طاقت‌فرسا به نظر می‌رسد و این شرایط زمانی بدتر خواهد شد که در آن کشور تنها و بدون اعضای خانواده به سر ببرید. با توجه به مشکلات و سختی‌هایی که در پی مهاجرت به آلمان برای مهاجران به وجود می‌آید، دولت آلمان، ویزایی را تحت عنوان ویزای پیوست به خانواده در آلمان در نظر گرفته است تا با پیوست اعضای خانواده افراد مهاجر، از مشکلات و دشواری مهاجرت آن‌ها کاسته شود.

با استفاده از ویزای پیوست به خانواده در آلمان، اعضای خانواده فردی که به صورت قانونی در آلمان اقامت دارد، می‌توانند به صورت موقت و یا به صورت دائم در این کشور سکونت کنند. این ویزا برای آن دسته از خانواده‌هایی که ساکن کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند و یا سایر افرادی که در این کشورها زندگی نمی‌کنند، صادر می‌گردد. این ویزا می‌تواند تضمین‌کننده امنیت شغلی دارندگان آن باشند. به عبارت دیگر، افرادی که ویزای پیوست به خانواده در آلمان را دریافت می‌کنند، می‌توانند در این کشور به تحصیل، زندگی و حتی کار و فعالیت بپردازند. در واقع با دریافت ویزای پیوست به خانواده در آلمان، دیگری نیازی به دریافت مجوز شغلی یا اقامت نخواهد بود و افراد می‌توانند با استفاده از آن، برای مدت طولانی در آلمان زندگی کنند و سپس این ویزا را به مجوز اقامت تبدیل نمایند.

انواع ویزای پیوست به خانواده در آلمان

همانطور که اشاره شد، ویزای پیوست به خانواده در آلمان برای اخذ مجوز اقامت موقت یا دائم اعضای خانواده فردی که به این کشور مهاجرت کرده و در آلمان ساکن است، صادر می‌شود. این ویزای پیوست آلمان، انواع مختلفی دارد که برای افراد مختلف صادر خواهد شد. به طور کلی می‌توان گفت که انواع ویزای پیوست به خانواده در آلمان عبارت‌اند از:

  • ویزای پیوست همسر به همسر

این ویزا برای افرادی که همسر قانونی آن‌ها مجوز اقامت در آلمان را دارند، صادر خواهد شد

  • ویزای پیوست فرزندان به والدین

افرادی که فرزند آن‌ها زیر 18 سال سن دارند و دارای مجوز اقامت آلمان نیز هستند، اجازه دریافت این نوع از ویزای همراه آلمان را دارند

  • ویزای پیوست والدین به فرزند

دریافت این ویزای پیوست خانواده برای آن دسته افرادی امکان‌پذیر خواهد بود که یکی از والدین (پدر یا مادر)، دارای اقامت کشور آلمان باشند

مدارک لازم برای ویزای پیوست به خانواده در آلمان

افرادی که قصد دریافت ویزای پیوست به خانواده در آلمان را دارند، نیازمند جمع‌آوری و ارائه برخی از مدارک هستند. این اسناد و مدارک باید به زبان انگلیسی یا آلمانی ترجمه و سپس به سفارت آلمان تحویل داده شوند. لیست مدارک مورد نیاز برای ویزای پیوست به خانواده در آلمان به شرح زیر است:

  • پاسپورت معتبر

  • شناسنامه و کارت ملی

  • دو قطعه عکس 3*4

  • پر کردن فرم درخواست ویزای پیوست آلمان

  • بیمه مسافر

  • گواهی اثبات تمکن مالی (شامل رسید گردش مالی 3 ماهه اخیر است)

  • دعوت‌نامه از فرد مهاجر

  • اثبات کردنِ داشتن محل اسکان و اقات در آلمان

  • گواهی مدرک زبان آلمانی (حداقل در سطح A1)

  • گواهي اثبات وضعيت تاهل

این موارد، مدارک کلی برای اخذ ویزای پیوست به خانواده در آلمان است. افرادی که قصد دارند برای دریافت ویزای پیوست به همسر اقدام نمایند، باید سند ازدواج، گواهی اقامت قانونی در آلمان (در صورت نداشتن تابعیت آلمان) و گواهی طلاق یا فوت(در صورت داشتنِ همسر در گذشته) را به مدارک گفته شده، اضافه نمایند. همچنین شناسنامه فرزندان، اثبات ملیت فرزندان و نامه تاییدیه حق حضانت فرزند به والدین از جمله مدارکی است که برای دریافت ویزای پیوست به فرزندان در آلمان باید در اختیار متقاضیان باشد و در کنار مدارک بالا، به سفارت آلمان تحویل داده شوند.

شرایط درخواست پیوست به خانواده در آلمان

شرایط درخواست ویزای پیوست به خانواده در آلمان

همانطور که بیان کردیم، ویزای پیوست به خانواده در آلمان انواع مختلفی دارد و شرایط درخواست هر یک از آن‌ها با دیگری متفاوت است. در ادامه به بررسی شرایط درخواست ویزای پیوست به خانواده در آلمان به صورت تفکیک شده می‌پردازیم.

  • شرایط درخواست ویزای پیوست به همسر در آلمان

یکی از انواع ویزای پیوست به خانواده در آلمان، ویزای پیوست به همسر محسوب می‌شود که دریافت آن، نیازمند برخی شرایط است. دانش و مهارت زبان آلمانی، داشتن سن بیشتر از 18 سال، ارائه گواهی مربوط به تمکن مالی و همچنین دریافت مجوز اقامت از جمله این شرایط به شمار می‌رود. این شرایط برای همسر ساکن در آلمان است و همسری که قصد پیوست را دارد، باید دارای سنی بیشتر از 18 سال تمام باشد و مهارت و تسلط کافی بر زبان آلمانی را داشته باشد. لازم به ذکر است که این شرایط باید با ارائه اسناد و مدارک مربوطه، اثبات شوند. لازم به ذکر است که چند همسری بر اساس قوانین و مقررات جمهوری فدرال آلمان، به رسمیت شناخته نمی‌شود و به همین دلیل فردی که ساکن آلمان است و می‌خواهد از ویزای پیوست به همسر در آلمان استفاده کند، تنها امکان پیوست یکی از همسران خود را دارد.

  • شرایط درخواست ویزای پیوست به والدین در آلمان

از دیگر انواع ویزای پیوست به خانواده در آلمان، ویزای پیوست به والدین در آلمان است. در واقع پدر و مادرهایی که در آلمان زندگی می‌کنند و شرایط لازم برای اقامت و زندگی در این کشور را دارند، می‌توانند با استفاده از این نوع ویزای پیوست به خانواده در آلمان، فرزند خود را همراه خود به آلمان ببرند. شرایط پیوست فرزند به والدین تا حدودی سخت و زمان‌بر است و هرچه سن فرزند بیشتر باشد، انجام آن به مراتب سخت‌تر نیز خواهد شد. در شرایطی که هر دو والدین در آلمان زندگی کنند، شرایط برای دریافت ویزای فرزند آن‌ها ساده‌تر خواهد بود؛ اما اگر تنها یکی از والدین در آلمان باشد، نیاز به ارائه گواهی حق حضانت فرزند نیز خواهد بود و والدی که در آلمان سکونت دارد باید با ارائه مدارک کافی، ثابت نماید که توانایی حضانت از فرزند خود را دارد.

با توجه به سختی‌ها و موانعی که برای دریافت ویزای پیوست به والدین در آلمان وجود دارد، معمولا خانواده‌ها از راه‌های میانبری استفاده می‌کنند تا بتوانند فرزند خود را به آلمان بیاورند. به عنوان مثال، دریافت ویزای دانشجویی آلمان برای فرزندان، دریافت ویزای توریستی برای مهاجرت فرزندان به آلمان و همچنین دریافت ویزای کاری برای آن دسته از فرزندانی که قصد کار دارند، راه‌هایی ساده‌تر و راحت‌تر برای پیوست فرزندان به والدین در آلمان به نظر می‌رسد.

  • شرایط درخواست ویزای پیوست به فرزند در آلمان

از دیگر انواع ویزای پیوست به خانواده در آلمان، ویزای پیوست به فرزند است. در واقع افرادی که در آلمان اقامت دارند و به تنهایی در این کشور زندگی می‌کنند، این امکان را دارند که والدین خود را به آلمان بیاورند. این ویزای پیوست آلمان نیز شرایط خاص خود را دارد و حتما باید فرزند، مجوز اقامت در آلمان را داشته باشد. گاهی پیش می‌آید که فرزند مقیم در آلمان خردسال است؛ در این صورت، شرایط برای پیوست خانواده در آلمان متفاوت و پیچیده‌تر خواهد شد. در این وضعیت، والدین باید ثابت نمایند که توانایی برعهده گرفتن حضانت کودک خود را دارند و می‌توانند از او سرپرستی و نگهداری کنند.

بنابراین افرادی که به هر طریقی به آلمان مهاجرت کرده‌اند و در این کشور زندگی می‌کنند، می‌توانند به منظور آوردن والدین خود به آلمان اقدام نمایند. برای انجام این کار، فرزند باید بتواند با ارائه مدارک لازم به دولت آلمان ثابت نماید که انجام این کار به دلیل ناتوانی والدین و به منظور نگهداری و مراقبت از آن‌ها است. سایر مراحل مربوط به درخواست و دریافت این نوع از ویزای پیوست به خانواده در آلمان، با انواع دیگر ویزا مشابه و زمان‌بر است.

  • شرایط درخواست ویزای پیوست به سایر اقوام

علاوه بر انواع ویزای پیوست به خانواده در آلمان که ذکر شد، نوع دیگری از ویزای پیوست آلمان وجود دارد که ویزای پیوست به سایر اقوام نام دارد. احتمالا شنیده‌اید که برخی از افراد، خویشاوندانی در خارج از کشور دارند که برایشان دعوت‌نامه ارسال می‌کنند. در واقع یکی از روش‌های مهاجرت به کشور آلمان، دریافت ویزای پیوست به سایر اقوام و خویشاوندان است. آن دسته از افرادی که یکی از خویشاوندان و آشنایان آن‌ها در آلمان زندگی می‌کند، می‌توانند از این طریق به این کشور اروپایی مهاجرت کنند. برادر، خواهر، عمو، دایی، عمه، خاله و ... از جمله خویشاوندانی هستند که می‌توانند برای شما دعوت‌نامه بفرستند. دریافت این نوع از ویزا نیز شرایط خاص خود را دارد و برای دریافت آن باید اسناد و مدارک لازم را فراهم و به سفارت آلمان تحویل دهید.

هزینه ویزای پیوست به خانواده در آلمان

هزینه دریافت ویزای پیوست به خانواده در آلمان

یکی از موضوعات بسیار مهم برای افرادی که قصد مهاجرت و دریافت ویزای پیوست به خانواده در آلمان را دارند، هزینه‌های مهاجرت است. جالب است بدانید که شما حتی باید برای دریافت نوبت مصاحبه با سفارت آلمان هزینه‌ای را پرداخت نمایید. هزینه دریافت ویزای پیوست به خانواده در آلمان برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد اما به طور میانگین، هزینه ویزای پیوست به آلمان برای افراد بزرگسال حدود 75 یورو و برای کودکان زیر 18 سال، حدود 37.5 یورو است. در نظر داشته باشید که اگر در مسیر درخواست ویزای پیوست به خانواده در آلمان و یا پس از دریافت آن از مهاجرت به این کشور منصرف شدید، این مبلغ و هزینه به شما برگردانده نمی‌شود. پس سعی کنید، پیش از هر گونه اقدامی، از تصمیم خود مطمئن شوید.

همانطور که در این مقاله اشاره کردیم، ویزای پیوست به خانواده در آلمان یکی از انواع ویزا برای مهاجرت به این کشور اروپایی است. در صورتی که یکی از اعضای خانواده به آلمان مهاجرت کرده باشد و در این کشور سکونت کند، می‌تواند برای دریافت ویزای پیوست آلمان اقدام نماید. ویزای پیوست همسر به همسر، ویزای پیوست فرزند به والدین و ویزای پیوست والدین به فرزند از انواع ویزای پیوست به خانواده در آلمان است.

به یاد داشته باشید که برای همه انواع ویزای پیوست به خانواده در آلمان، فرد مقیم در آلمان باید با ارائه اسناد و مدارک، توانایی خود برای نگهداری از اعضای خانواده خود را ثابت نماید. پس از بررسی صلاحیت و در صورت واجد شرایط بودن، ویزای پیوست به خانواده در آلمان صادر خواهد شد. افرادی که با استفاده از این ویزا به آلمان مهاجرت می‌کنند، اجازه زندگی، تحصیل و کار در این کشور را خواهند داشت. هر چند مهاجرت با استفاده از ویزای همراه آلمان آسان به نظر می‌رسد، اما معمولا فرایندی زمان‌بر دارد که ممکن است از طاقت برخی از افراد خارج باشد. به همین دلیل برخی راه‌های جایگزین همچون دریافت ویزای تحصیلی، ویزای جاب آفر و ... به این دسته از افراد پیشنهاد می‌شود.

تیم تولید محتوا
منتشر شده توسط تیم تولید محتوا