هزینه‌های زندگی در آلمان چگونه دسته‌‌بندی و محاسبه می‌شود؟

هزینه‌های زندگی در آلمان چگونه دسته‌‌بندی و محاسبه می‌شود؟

در این مقاله سعی داریم از هزینه‌های زندگی در آلمان مطلع شویم تا با داشتن اطلاعات کافی در این حوزه قدم‌های آگاهانه‌تری در مسیر مهاجرت برداریم. در این راهنما یک مرور کلی از متوسط هزینه‌های زندگی در آلمان و شهرهای مختلف آن برای مسکن، خوراک، تحصیلات، بیمه درمانی، حمل و نقل عمومی و … خواهیم داشت.

هزینه‌های زندگی در آلمان نسبت به سایر کشورهای اروپای غربی نسبتا معقول است، اگرچه نسبت به همسایه‌های شرقی خود و نیز خیلی از کشورهای دنیا گران‌تر است اما سطح زندگی استاندارد در آلمان، حمل و نقل عمومی، سیستم بهداشتی و آموزشی بسیار عالی است و قبض‌های خرید نیز نسبت به سایر شهرهای مهم اروپا کمتر است. در نتیجه هزینه‌های زندگی در آلمان نسبت به شهرهای مهم اروپا مانند پاریس، لندن، روم، بروکسل و نیز زوریخ پایین‌تر است.

از نظر کیفیت زندگی و رفاه، کشور آلمان در شاخص زندگی بهتر(OECD) بالاتر از حد متوسط است. هزینه‌های زندگی در آلمان به صورت طبیعی به سبک زندگی، شهر یا منطقه شهری که در آن زندگی می‌کنید بستگی دارد.

در این مقاله به هزینه‌های زندگی در آلمان و شهرهای مختلف آن می‌پردازیم:

هزینه‌های زندگی در آلمان: هزینه‌های عمومی

استاندارد زندگی در آلمان

هزینه‌های زندگی در برلین آلمان

هزینه‌های زندگی در مونیخ آلمان

هزینه‌های زندگی در هامبورگ آلمان

هزینه‌های زندگی در هایدلبرگ آلمان

هزینه‌های زندگی در آلمان: مسکن

هزینه‌های زندگی در آلمان: خرید مستغلات

هزینه‌های زندگی در آلمان: اجاره‌ خانه    

هزینه‌های زندگی در آلمان: تاسیسات

هزینه‌های زندگی در آلمان: حمل نقل عمومی

هزینه‌های زندگی در آلمان: تحصیل 

هزینه‌های زندگی در آلمان: نگهداری از کودکان 

هزینه‌های زندگی در آلمان: بهداشت و درمان

هزینه‌های زندگی در آلمان: مواد غذایی

هزینه‌های زندگی در آلمان: رستوران

هزینه‌های زندگی در آلمان: مالیات 

هزینه‌های زندگی در آلمان: تامین اجتماعی و بازنشستگان

 

هزینه‌های زندگی در آلمان: هزینه‌های عمومی

طبق اداره آمار فدرال، هزینه‌های امور خانه در آلمان به صورت میانگین برابر 859 یورو در ماه است. آلمانی‌ها تقریبا ۳۶٪ از بودجه خود را به امور مسکن، انرژی و تعمیر و نگهداری اختصاص می‌دهند.

به صورت متوسط شما باید انتظار پرداخت هزینه 7 تا 12 یورو برای ناهار در یک‌بار کافه یا رستوران معمولی و نیز 5 یورو برای یک ساندویچ یا اسنک را داشته باشید. هزینه یک فنجان قهوه نیز تقریبا 3 الی 4 یورو است. سایر هزینه‌های کلی برای مقایسه عبارتند از: بلیط سینما 10 الی 15 یورو و حدود 700 یورو برای عضویت سالانه در یک باشگاه ورزشی.

 

استاندارد زندگی در آلمان

در سال 2018، ۷شهر آلمان در نظرسنجی کیفیت زندگی (Mercer’s Quality of Living Survey) در میان سی رتبه برتر قرار گرفتند که شامل: مونیخ (سوم)، دورسلدورف (ششم)، فرانکفورت (هفتم)، برلین (سیزدهم)، هامبورگ (نوزدهم)، نورنبرگ (بیست و سوم) و اشتوتگارت (بیست و هشتم) بودند.

مونیخ و فرانکفورت نیز به لحاظ زیرساخت‌های شهری در جایگاه دوم جهان (بعد از سنگاپور)، دوسلدورف در جایگاه پنجم و هامبورگ در رتبه نهم قرار گرفتند. 

 

هزینه‌های زندگی در برلین آلمان

برلین یکی از بهترین پایتخت‌های اروپا برای زندگی است. اگرچه هجوم مهاجران در سال‌های اخیر تاثیری بر قیمت اجاره‌ها داشته و این موضوع سبب شده است تا پیدا کردن مسکن با قیمت مناسب در محله‌های محبوب و مرکزی برلین به طور معمول سخت شود، اما همچنان هزینه زندگی در حومه برلین کمتر است.

هزینه زندگی در برلین نسبت به سایر شهرهای جهان:

34 درصد ارزان‌تر از نیویورک

23 درصد ارزان‌تر از لندن

23 درصد ارزان‌تر از سنگاپور

20 درصد ارزان‌تر از پاریس

5 درصد گران‌تر از مادرید

 

هزینه‌های زندگی در مونیخ آلمان

هزینه‌های زندگی در مونیخ به نسبت سایر شهرهای کشور آلمان بالاتر است اما به عنوان مرکز ایالت بایرن در جنوب آلمان، این شهر امکانات زیادی را ارائه می‌دهد.

هزینه زندگی در مونیخ نسبت به سایر شهرهای جهان:

40 درصد ارزان تر از نیویورک

20 درصد ارزان تر از لندن

20 درصد ارزان تر از سنگاپور

15 درصد ارزان تر از پاریس

13 درصد گرانتر از مادرید

 

هزینه زندگی در هامبورگ آلمان

24 درصد ارزان‌تر از نیویورک

12 درصد ارزان‌تر از لندن

14 درصد ارزان‌تر از سنگاپور

8 درصد ارزان‌تر از پاریس

21 درصد گران‌تر از مادرید

 

هزینه زندگی در هایدلبرگ آلمان

هایدلبرگ شهری است که حول دانشگاه و تحقیقات علمی می‌چرخد، در عین حال به دلیل موقعیت آن در کنار رودخانه و نیز دارا بودن مرکز شهر تاریخی، مورد علاقه توریست‌ها قرار دارد. زندگی در هایدلبرگ ادغامی از نوآوری و سنت را در پی دارد و حدود 90 کیلومتر با فرانکفورت فاصله دارد.

هزینه زندگی در هایدلبرگ آلمان نسبت به سایر شهرهای جهان:

47 درصد ارزان‌تر از نیویورک

27 درصد ارزان‌تر از لندن

27 درصد ارزان‌تر از سنگاپور

22 درصد ارزان‌تر از پاریس

8 درصد گران‌تر از مادرید

 توجه داشته باشید هزینه‌های زندگی در آلمان بین شهرهای بزرگ و شهرهای روستایی آن بسیار متفاوت است.

 

هزینه‌های زندگی در آلمان: مسکن

به صورت عمومی هزینه‌های مسکن در آلمان بسیار زیاد است، اما بسته به نوع خانه‌ای که انتخاب می‌کنید و نیز منطقه آن بصورت قابل توجهی متفاوت است. برخی مناطق مانند اطراف برلین به صورت کلی معاملات بهتری را ارائه می‌دهند. همچنین هیچ محدودیتی در خرید ملک برای مهاجران وجود ندارد.

 

هزینه‌های زندگی در آلمان: خرید مستغلات

هزینه‌های خرید ملک در آلمان بسیار متفاوت است. به عنوان مثال، قیمت مسکن در برلین از سال 2018 با افزایش 15 درصدی روبه‌رو بوده است به شکلی که به صورت متوسط قیمت هر مترمربع به 3900 یورو رسیده است.

به صورت کلی زمین در ایالت بایرن بسیار گران‌تر است و هزینه یک خانه در بایرن حتی تا سه برابر شهرهای جنوبی همسایه است. به عنوان مثال، در مونیخ اکنون قیمت هر مترمربع 6300 یورو است.

به طور کلی متوسط قیمت زمین در هر مترمربع برای شهرهای بزرگ حدودا به صورت زیر است:

فرانکفورت: 2600 یورو

هامبورگ: 4000 یورو

برلین: 3900 یورو

دوسلدورف: 2400 یورو

مونیخ: 6300 یورو

کلن: 2850 یورو

دورتموند: 2000 یورو

اشتوتگارت: 3000 یورو

 

هزینه‌های زندگی در آلمان: اجاره‌ خانه   

در آلمان اکثر مهاجران خانه اجاره می‌کنند. باید توجه داشت که اگر یک آپارتمان به صورت چهار اتاق تبلیغ شود، در واقع دارای دو اتاق خواب یک اتاق نشیمن و یک اتاق غذاخوری خواهد بود. آشپزخانه، حال و حمام در اتاق طبقه بندی نمی‌شوند.

گران‌ترین شهرهای آلمان در قیمت اجاره مسکن شامل مونیخ ، فرانکفورت، برلین، دوسلدورف و هامبورگ می‌باشد. و کمترین هزینه مسکن شهرهای برمن و لایپزیگ است. به عنوان مثال هزینه اجاره ماهانه یک آپارتمان 120 متر مربعی در برلین 1500 یورو، مونیخ 2250 یورو و فرانکفورت 1700 یورو است.

آسان‌ترین و سریع‌ترین راه برای پیداکردن یک آپارتمان اجاره‌ای در آلمان از طریق مراجعه به مشاور املاک (Immobilienhandler) است. طبق قانون پرداخت هزینه‌های آژانس‌های املاک بر عهده مالک است بنابراین قبل از امضای قرارداد نحوه پرداخت این هزینه‌ها را بررسی کنید، اجاره‌ها هر ماه پرداخت می‌شود. هزینه‌های تاسیسات، تلویزیون، پهنای باند و دفع زباله معمولا جداگانه دریافت می‌شود.

 

هزینه‌های زندگی در آلمان: تاسیسات

آلمانی‌ها به ازای هر کیلووات برق دو برابر قیمت در ایالات متحده را پرداخت می‌کنند. اما با این حال به دلیل لوازم و روش‌های کاهش مصرف برق و گاز هزینه کمتری در قبض‌های آب و برق پرداخت می‌کنند.

صورت حساب‌های تاسیسات در آلمان به صورت فصلی ارسال می‌شود. متوسط هزینه‌های تاسیسات برای یک نفر در واحد 45 متر مربع در برلین حدود 95 تا 120 یورو در ماه است. که به صورت متوسط هزینه‌های تاسیسات با نرخ 2.5 یورو برای هر مترمربع می‌شود.

هزینه‌های متوسط تاسیسات شامل آب، برق، گاز و دفع زباله برای یک آپارتمان 90 مترمربعی در ماه به این صورت است:

مونیخ یا فرانکفورت: 220 یورو

دوسلدورف: 210 یورو

برلین: 245 یورو

هامبورگ: 240 یورو

کلن: 200 یورو

ماننند بسیاری از نقاط دیگر جهان هزینه‌های مربوط به گاز و برق به دلیل تغییر به انرژی‌های تجدیدپذیر در حال تغییر است با این حال رواج انرژی‌های تجدید پذیر به این معناست که هزینه‌های قبض تاسیسات شما کاهش می‌یابد.

هزینه‌های ماهانه اینترنت با توجه به بسته‌ای که انتخاب می‌کنید بین 30 الی 40 یورو است. همچنین ارائه‌دهندگان خدمات هزینه‌های ثابت دارند. از جمله دیگر هزینه‌های زندگی در آلمان پرداخت اجباری برای لایسنس رادیو و تلویزیون است.

 

هزینه‌های زندگی در آلمان: حمل نقل عمومی

حمل و نقل عمومی آلمان در مقایسه با سیستم‌های حمل و نقل در سایر نقاط اروپا از استاندارد فوق‌العاده بالا و نیز قیمت مناسبی برخوردار است که سبب کاهش هرچه بیشتر در هزینه‌های زندگی در آلمان می‌شود.

بستگی به شهری که در آن زندگی می‌کنید هزینه حمل و نقل در ماه بین 80 الی 120 یورو هزینه دارد. به طور متوسط بستگی به تعداد مناطق تحت پوشش بلیت یک طرفه بین 2.70 الی 4 یورو است. قطارهای بین شهری گاه تخفیف‌های ویژه‌ای دارند. اگر شما به محل کار خود روزانه رفت و آمد می‌کنید برای کاهش هزینه‌های خود می‌توانید BahnCard تهیه کنید و از آن برای اتوبوس نیز استفاده کنید.

هزینه‌های بلیط اتوبوس کمی کمتر است، اما کرایه‌ها به مسافتی که طی می‌کنید بستگی دارد. مانند اکثر کشورها بجای خریدن بلیت‌های اعتباری هزینه را در اتوبوس پرداخت می‌کنید، همچنین کارت‌های سفر ماهانه، اتوبوس‌ها را هم پوشش می‌دهد. سیستم حمل و نقل به خوبی کنترل می‌شود و مسافران فاقد بلیت‌های معتبر بین 40 الی 60 یورو جریمه می‌شوند.

داشتن ماشین در آلمان خیلی گران‌تر است. به صورت کلی مهاجرانی که در شهرهای اصلی آلمان مانند برلین، مونیخ، هامبورگ و فرانکفورت زندگی می‌کنند برای راحتی بیشتر نیاز به خودروی شخصی ندارند. قیمت سوخت اخیرا در آلمان 1.35 یورو برای بنزین بدون سرب و 1.22 یورو برای گازوئیل است.

تعرفه‌های تاکسی ازحدود 3.20 الی 3.60 یورو شروع می‌شود اما به صورت کلی بستگی به شهر دارد. مثلا کرایه تاکسی در برلین از 3.90 یورو، در هامبورگ از 3.20 یورو، در مونیخ از 3.60 یورو، در فرانکفورت، دورتموند و کلن از 3.50 یورو آغاز می‌شود. هزینه کرایه‌ در هر کیلومتر 1.5 الی 2 یورو است.

 

هزینه‌های زندگی در آلمان: تحصیل 

دانشگاه‌های زیادی در آلمان وجود دارد که در لیست جهانی دانشگاه‌های برتر رتبه‌بندی می‌شوند. تحصیل در آلمان در برخی از دانشگاه‌ها رایگان است و باعث افزایش اعتبار این کشور به عنوان کانون دانشجویی می‌شود.

همچنین استاندارد خوبی در آلمان برای تحصیل وجود دارد. مدارس عمومی شهریه‌ای را دریافت نمی‌کنند و اگر بتوانند به سرعت زبان را یاد بگیرند این گزینه خوبی برای مهاجران با کودکان خردسال محسوب می‌شود.

گزینه دیگر این است که فرزندان خود را به مدارس بین المللی در آلمان بفرستید. شهریه این مدارس به مراتب گران‌تر است و این موضوع به اعتبار و نیز سطح ارائه تحصیلات موسسه آموزشی بستگی دارد.

هزینه متوسط این مدارس از ۱۶ هزار یورو تا 20 هزار یورو (برای مدارس جامع) در سال شروع می‌شود (برای مقطع دبستان 30 الی 50 درصد کمتر است). هزینه مدارس دو زبانه نیز 500 تا 600 یورو در ماه است.

 

هزینه‌های زندگی در آلمان: نگهداری از کودکان 

آلمان دارای یک سیستم عالی مراقبت از کودکان است. هزینه اکثر مراکز دولتی نگهداری از کودکان به طور متوسط بین 250 تا 400 یورو در ماه و مراکز خصوصی بین 600 الی 900 یورو است. یارانه نگهداری کودکان در آلمان بر اساس میزان درآمد خانواده است و از 120 الی 140 یورو در ماه برای 7 الی 9 ساعت در روز است که می‌تواند در کاهش هزینه‌های زندگی در آلمان موثر باشد.

همچنین شما می‌توانید مراکزی را پیدا کنید که برای کودکان بزرگتر هزینه کمتری را دریافت می‌کنند. برای مثال هزینه نگهداری کودکان 4 ساله می‌تواند حدود 200 یورو در ماه باشد اما برای کودکان 5 ساله به 100 یورو در ماه کاهش یابد.

 

هزینه‌های زندگی در آلمان: بهداشت و درمان

مهاجران ساکن در آلمان باید بیمه درمانی اولیه را درخواست دهند. این هزینه بسته به سن، پوشش و شرکت بیمه درمانی مورد استفاده شما متفاوت است. بیمه اولیه دانشجویان از حدود 80 یورو و برای متخصصان از 160 تا 400 یورو آغاز می‌شود.

مهاجرانی که به وسیله کمپانی‌ها استخدام شده‌اند می‌تواند حق بیمه خود را از طریق کمک هزینه بیمه کمپانی پرداخت کنند. افراد کارآفرین باید به صورت فردی حق بیمه خود را پرداخت کنند. در عوض افراد مقیم آلمان به خدمات بهداشتی درمانی رایگان یا یارانه‌ای دسترسی دارند.

هزینه‌های زندگی در آلمان: مواد غذایی

غذاهای اصلی در آلمان چندان گران نیستند با این حال سوپرمارکت‌های پیشرفته مانند Rewe و Tegut گران‌تر هستند. اگر شما از سوپرمارکت‌های Lidl و Aldi خرید کنید می‌توانید بین 10 الی 15 درصد در هزینه‌های خود صرفه جویی کنید. مهاجران باید حدود 40 تا 50 یورو در هفته برای غذاهای اساسی هر نفر در نظر بگیرند.

 

هزینه‌های زندگی در آلمان: رستوران

هزینه غذاخوردن در آلمان مقرون به صرفه است، ضمن اینکه گزینه‌های بسیار زیادی در انتخاب رستوران وجود دارد که قیمت‌های متنوعی رو ارائه می‌دهند. یک ناهار ارزان قیمت بین 5 الی 11 یورو هزینه دارد در حالی که عصرانه در یک رستوران استاندارد می‌تواند هزینه‌ای بین 10 الی 20 یورو برای هر نفر داشته باشد.

بودجه‌ای بین 30 الی 40 یورو می‌تواند یک وعده غذایی مناسب در یک رستوران خوب را پوشش دهد. البته انعام در این صورت حساب گنجانده نشده و معمولا 10 الی 15 درصد را شامل می‌شود.

 

هزینه‌های زندگی در آلمان: مالیات 

افراد مقیم آلمان مالیات بردرآمد شخصی خود را براساس درآمد جهانی پرداخت می‌کنند. در شرایط خاص، مالیات‌های دیگری نیز برای پرداخت وجود دارد. زوج‌های متاهل از در آمد مشترک مالیات پرداخت می‌کنند. مالیات بر درآمد در آلمان تدریجی است و از نرخ پایه 14 درصد به 43 درصد افزایش می‌یابد. از سال 2019 اولین درآمد 9169 یورو بدون مالیات خواهد بود. علاوه براین، 5.5 درصد هم برای کمک به هزینه‌های مربوط به ادغام آلمان شرقی در نظر گرفته شده است.

 

هزینه‌های زندگی در آلمان: تامین اجتماعی و بازنشستگان

 سیستم تامین اجتماعی و بازنشستگی در آلمان بخشی از سیستم مالیات نیست، اگرچه کسر از حقوق کارمندان انجام می‌شود اما به صورت کلی بر اساس مشارکت بین شما و کارفرمای شما صورت می‌گیرد. سهم تامین اجتماعی بالاست و تقریبا 40 درصد در آمد شما را شامل می‌شود. با این حال آن‌ها شما را برای بیمه درمانی، مراقبت‌های پرستاری، حقوق بازنشستگی و بیکاری تحت پوشش قرار می‌دهند.

 



تیم تولید محتوا
منتشر شده توسط تیم تولید محتوا