تفاوتهای شغل پرستاری در آلمان برای مردان و زنان مانند سایر کشورهای جهان از نظر درآمد و سایر موارد مشهود است. اما با وجود تفاوتهایی که وجود دارد، هر دو جنس زن و مرد میتوانند در این حرفه موفق شوند، هرچند که عوامل دیگری مانند میزان تحصیلات، تجربه و تخصص نیز در آن تاثیر گذار هستند. در ادامه این مقاله از وب سایت مونارک، قصد داریم در رابطه با تفاوتهای شغل پرستاری در آلمان برای مردان و زنان صحبت کنیم تا افق دید وسیعتری برای مهاجرت به آلمان و فعالیت در حرفه پرستاری داشته باشید. اگر به این موضوع علاقهمند هستید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
با توجه به افزایش جمعیت سالمند در آلمان و نیاز مبرم به مراقبت از آنها، پرستاری از جمله مشاغل در حال رشد در سیستم بهداشت و درمان آلمان به شمار میرود و نقش حیاتی در این سیستم ایفا میکند. به عقارت دیگر، پرستاران در این کشور در خانههای سالمندان، انواع بیمارستانها و سایر مراکز درمانی مشغول به کار هستند.
پیری جمعیت در این کشور و پیچیدهتر شدن بیماریها، موجب شده نیاز به پرستاران ماهر روز به روز در حال افزایش باشد. با توجه به نقش مهم و حیاتی که این قشر در بهبود سلامت جامعه و ارائه خدمات درمانی باکیفیت دارند، آلمان به پرستارانی که نسبت به وظایف خود تعهد دارند و برای ارائه خدمات بهتر در مراقبت از بیماران تلاش میکنند، اهمیت ویژهای میدهد. این اهمیت تا جایی است که، دولت آلمان سیاست و بودجه ویژهای برای پرستاران بین المللی در نظر گرفته است.
یکی از تفاوتهای شغل پرستاری در آلمان برای مردان و زنان، بحث درآمد آنان میباشد. به طور کلی پرستاران زن در آلمان نسبت به مردان حدود 5 درصد حقوق و درآمد بیشتری دارند. در واقع حقوق متوسط پرستاران زن در این کشور، حدود 2990 یورو و پرستاران مرد حدود 2820 یورو است. شاید دلیل این تفاوت این باشد که در آلمان نیز مانند سایر نقاط جهان پرستاری به عنوان یک شغل زن محور شناخته میشود. البته باید بگوییم که این مورد تفاوتی در وظایف و مسئولیتهای آنان ایجاد نمیکند و تمامی وظایف این شغل برای زنان و مردان یکسان است.
همه گیری ویروس کرونا و پیامدهای ناشی از آن به همه نشان داد که هیچ جامعهای بدون پرستار نمیتواند به برقراری خود ادامه دهد، به ویژه در جوامعی مانند آلمان که میانگین طول عمر و امید به زندگی آنها مدام بالاتر میرود و جامعه با جمعیت پیری مواجه شده است. در ادامه به شرایط عمومی کار در این حوزه، نیاز به پرستاری در آلمان و چالشها و فرصتهای شغلی پرستاری بیشتر صحبت خواهیم کرد.
حوزه کار پرستاری در آلمان شرایط و قوانین خاص خود را دارد و پرستاران باید با قوانین مربوط به حقوق، ساعت کاری، مسئولیتهای شغلی، اصول اخلاقی و تفاوتهای شغل پرستاری در آلمان برای مردان و زنان آشنا باشند. به طور میانگین حقوق پرستاران در این کشور در ابتدای شروع کار بین 2,800 تا 2,900 یورو در ماه میباشد. چ این مبلغ با توجه به نوع بیمارستان، سابقه کار، میزان تحصیلات و… پرستار متغیر است. همچنین ساعات کاری این افراد بین 38 تا 40 ساعت در هفته بوده و ممکن است در شیفتهای مختلفی مشغول به کار باشند. علاوه بر این، داشتن مدرک زبان آلمانی، در سطح B2 ضروری است.
مهاجرت پرستاران به آلمان، هر ساله در حال افزایش است و بخش مراقبتهای بهداشتی آلمان، بیشترین فرصتهای شغلی را دارد. آمارها نشان میدهد که در حال حاضر، این کشور حدود 80,000 جایگاه شغلی خالی برای استخدام پرستاران دارد و انتظار میرود تا سال 2025 حدود 150,000 پرستار نیاز داشته باشد. در واقع این موضوع نشان دهنده این است که پرستاران بین المللی شانس زیادی برای فعالیت در بیمارستانهای این کشور دارند. اگر قصد مهاجرت به این کشور را دارید، میتوانید برای مشاوره اولیه تلفنی، همین الان با کارشناسان با تجربه و کاربلد مونارک تماس بگیرید.
آلمان به دلیل سیستم مراقبتهای ویژهای که دارد، در سطح جهان بسیار شناخته شده است؛ اما در این مدینه فاضله هم با وجود فرصتهای فراوانی که در این حوزه وجود دارد، پرستاری چالشهای خاص خود همراه است. در ادامه به این فرصتها و چالشها بیشتر اشاره خواهیم کرد:
فرصتهای شغل پرستاری در آلمان بسیار فراوان هستند. پرستاران در این کشور میتوانند در انواع بیمارستانها، کلینیکهای خصوصی، خانههای سالمندان، مراکز توانبخشی و… مشغول به کار شوند. امنیت اجتماعی و شغلی بالا، تعادل بین کار و زندگی، برخورداری از انواع مرخصیها و… از جمله مزایای شغلی پرستاری در آلمان هستند که تا حد زیادی تفاوتهای شغل پرستاری در آلمان برای مردان و زنان را کاهش میدهد.
پرستاری در آلمان علاوه بر فرصتهای فراوانی که دارد، با چالشهایی نیز مواجه است. یکی از مهمترین این چالشها، افزایش جمعیت سالخورده و نیاز به مراقبت بیشتر است. موانع زبانی و سازگاری دیر هنگام با فرهنگ آلمانی، ساعات کاری طولانی و… نیز از دیگر چالشهایی است که موجب استرس و فرسودگی شغلی پرستاران بین المللی در آینده میشود. اما دولت آلمان تلاش کرده است در چند سال اخیر با سرمایه گذاری در آموزش و افزایش جذب پرستاران خارجی، این چالشها را به حداقل برساند.
بیشتر بدانید: چالشهای اصلی پرستاران مهاجر پس از ورود به آلمان و مدیریت آنها
عوامل مختلفی موجب تفاوتهای شغل پرستاری در آلمان برای مردان و زنان میشود. در بسیاری از کشورها پرستاری همچنان یک حرفه زنانه تلقی میشود و اکثر پرستاران خانم هستند. این تفاوتها به انتظارات فرهنگی و اجتماعی مربوط به نقش زنان در جامعه برمیگردد، که از آنها انتظار دارند در حوزههای پرستاری و مراقبت فعالیت کنند. همچنین در برخی از بخشهای بیمارستان، تفاوتهای جنسیتی رعایت میشوند، مانند بخش زنان و زایمان که اغلب خانم هستند.
در بحث تفاوتهای شغل پرستاری در آلمان برای مردان و زنان باید گفت که در آلمان نیز، مانند بسیاری دیگر از نقاط جهان، شغل پرستاری بیشتر به زنان مربوط است و پرستاری هنوز هم به عنوان یک شغل زنانه شناخته میشود. اما تعداد پرستاران مرد هم در این کشور رو به افزایش است. همانطور که گفتیم، درآمد پرستاران زن در آلمان نیز نسبت به پرستاران مرد حدود 5 درصد بیشتر است. در مجموع پرستاری در آلمان یک شغل بسیار مهم و مورد نیاز در سیستم بهداشت و درمان آلمان به شمار میرود و فرصتهای شغلی خوبی برای هر دو جنس زن و مرد فراهم میباشد.
پیشتر نیز اشاره کردیم که پرستاری یک شغل زن محور در اکثر کشورهای دنیا به شمار میرود. بنابراین طبیعی است که زنان در این حرفه با چالشها و فرصتهای زیادی مواجه باشند. در ادامه به چند مورد از فرصتها و چالشهای زنان در این حرفه میپردازیم:
تفاوتهای شغل پرستاری در آلمان برای مردان و زنان از جهت چالشها، در بسیاری از موارد مشترک هستند. اما برخی از این چالشها به طور خاص بر روی زنان پرستار تاثیر بیشتری میگذارند. در ادامه به طور خاص به برخی از چالشهای حرفه پرستاری برای زنان اشاره میکنیم:
در بحث تفاوتهای شغل پرستاری در آلمان برای مردان و زنان باید گفت که زنان پرستار اغلب با چالشهای بیشتری نسبت به مردان در برقراری تعادل بین کار و زندگی شخصی و شغلی مواجه هستند. در واقع کار شیفتی و طولانی، برنامه ریزی برای زندگی شخصی را دشوارتر میکند؛ زیرا زنان علاوه بر نقش پرستاری، نقش مادری و همسری نیز در زندگی شخصی خود دارند.
در اغلب موارد محیط بیمارستان و مواجهه با بیماران بدحال باعث افزایش تنشهای روحی و روانی در زنان میشود و به علت نقشهای اجتماعی و خانوادگی سنگینی که دارند، تحت فشار بیشتری قرار میگیرند.
از دیگر تفاوتهای شغل پرستاری در آلمان برای مردان و زنان از جهت چالشها، مسائل جسمانی است. کار فیزیکی طولانی مدت و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی برای زنانی که فیزیک بدنی ضعیفی دارند، منجر به مشکلات جسمی مانند کمردرد، گردن و… میشود. این مسائل ممکن است برای زنان پرستار که نقشهای چندگانهای در زندگی دارند، بیشتر احساس شود.
در بحث تفاوتهای شغل پرستاری در آلمان برای مردان و زنان باید خاطر نشان کنیم که شغل پرستاری برای زنان در کنار چالشهای موجود، مزایای متعددی نیز دارد. یکی از مهمترین این مزایا، اعتماد و احترام اجتماعی است که به پرستاران داده میشود؛ زیرا پرستاری یکی از مشاغل اخلاقی در سراسر دنیا به شمار میرود. همچنین فرصتهای شغلی پرستاری در آلمان برای زنان فراوان هستند و انعطاف پذیری در ساعات کاری نیز موجب میشود تعادلی بین کار و زندگی شخصی آنها ایجاد شود و به سایر وظایف خود در منزل نیز رسیدگی کنند.
بیشتر بدانید: چالشهای زبان آلمانی برای پرستاران
مردان نیز با چالشها و فرصتهای خاص خود در این حرفه مواجه هستند. برخی از مهمترین این چالشها و فرصتها برای پرستاران مرد به این شرح زیر است:
مردان پرستار در اکثر کشورها به ویژه آلمان، با چالشهایی مانند پذیرش اجتماعی، کمبود پرستار مرد، فشار روانی و فیزیکی، محدودیت در برخی بخشهای بیمارستان و… مواجه هستند که در ادامه هر یک را توضیح میدهیم:
در بحث تفاوتهای شغل پرستاری در آلمان برای مردان و زنان، باید گفت که پرستاری اغلب به عنوان یک شغل زنانه در نظر گرفته میشود. این نگرش موجب عدم پذیرش مردان در این حرفه میشود و در اغلب موارد مردان پرستار با چالشهایی مانند عدم اعتماد به نفس و درک تواناییهای خود مواجه هستند.
اکثر کشورهای دنیا با کمبود پرستار مرد مواجه هستند. اصلیترین دلیل این کمبود، حقوق و مزایای ناکافی برای مردان در این حرفه است.
پرستاری یکی از حرفههای پر استرس و پر چالش است که در دراز مدت میتواند باعث بروز افسردگی و مسائل روانی در پرستاران مرد شود. البته این یک چالش کلی برای تمامی پرستاران مرد و زن میباشد.
در بخشهایی مانند زنان و زایمان، پرستاران مرد با محدودیت مواجه هستند، این مورد ممکن است باعث ایجاد محدودیت در یادگیری و تنوع در کار شود.
تفاوتهای شغل پرستاری در آلمان برای مردان و زنان، در بحث مربوط به فرصتها نیز مشهود است. در ادامه به برخی از فرصتهای شغل پرستاری برای مردان اشاره میکنیم:
در بخشهایی مانند ارتوپدی، اورژانس و اورولوژی نیاز به پرستار مرد بیشتر احساس میشود. زیرا مردان توانایی جسمی بیشتری برای مراقبت از بیماران دارند.
بیماران مرد با پرستاران مرد احساس راحتی بیشتر میکنند، مخصوصا در مواردی که به کمکهای جسمی نیاز دارند. این مورد نیز موجب شده است تا نیاز به پرستار مرد بیشتر احساس شود و فرصتهای شغلی زیادی برای آنها فراهم گردد.
پرستاری، شغلی پایدار و با امنیت شغلی بالایی است. این ویژگی میتواند، فرصت خوبی برای مردانی باشد که به دنبال ثبات و امنیت شغلی هستند.
بیشتر بدانید: مدیریت امور مالی پس از مهاجرت به آلمان: چالشها و راهکارها
کشور آلمان یکی از مقاصد اصلی مهاجرتی پرستاران محسوب میشود، زیرا سیستم بهداشت و درمان این کشور فرصتهای شغلی متعدد و مزایای زیادی برای پرستاران در نظر گرفته است. اما در تفاوتهای شغل پرستاری در آلمان برای مردان و زنان باید گفت که، این شغل در بسیاری از جوامع مانند آلمان یک حرفه زنانه تلقی میشود و تاثیر زیادی بر شرایط کاری و حقوق پرستاران دارد. اگر شما یک پرستار هستید و آلمان را به عنوان مقصد مهاجرتی خود انتخاب نمودهاید، میتوانید از مونارک و خدمات رایگان این موسسه مهاجرتی برای مهاجرت پرستاران به آلمان استفاده کنید. در واقع مونارک صفر تا صد مراحل مهاجرت به آلمان را به صورت رایگان و در کمترین زمان ممکن انجام میدهد. برای دریافت اطلاعات بیشتر و بررسی شانس پذیرش خود، میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
شرایط عمومی کار در حوزه پرستاری در آلمان را بیان کنید؟
حوزه کار پرستاری در آلمان شرایط و قوانین خاص خود را دارد، به طور میانگین حقوق پرستاران در این کشور در ابتدای شروع کار بین 2,800 تا 2,900 یورو در ماه میباشد همچنین ساعات کاری این افراد بین 38 تا 40 ساعت در هفته بوده است. علاوه بر این داشتن مدرک زبان آلمانی، در سطح B2 ضروری است.
توزیع جنسیتی در شغل پرستاری چگونه است؟
در بحث تفاوتهای شغل پرستاری در آلمان برای مردان و زنان باید گفت که؛ در آلمان نیز مانند بسیاری دیگر از نقاط جهان، شغل پرستاری به زنان مربوط است و پرستاری هنوز هم به عنوان یک شغل زنانه شناخته میشود. اما تعداد پرستاران مردم هم در این کشور رو به افزایش است
چالشهای شغل پرستاری برای زنان در آلمان را نام ببرید؟
بر هم زدن تعادل بین و زندگی، فشارهای روحی و روانی فراوان فشارهای جسمانی زیاد و… از جمله چالشهایی هستند که زنان در این حرفه با آن مواجه میشوند.