در این مقاله قصد داریم شرایط سنی مهاجرت به آلمان را بر اساس شیوههایی که برای مهاجرت به این کشور وجود دارد، بررسی کنیم. به عبارتی دیگر، شرایط سنی برای مهاجرت کاری، تحصیلی، سرمایهگذاری، ازدواج، تولد و پناهندگی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
کشور آلمان پنجمین اقتصاد بزرگ جهان به شمار میرود و در سالها اخیر نیز به دلیل نیاز گسترده به نیروی جوان و متخصص، شرایط را برای مهاجرت افراد از سراسر جهان آسان کرده است. کشور آلمان شرایط لازم برای ایجاد فرصتهای شغلی، فرهنگی، اقتصادی و... فراهم میکند تا مهاجران با کمترین چالشها بتوانند به این کشور اروپایی سفر و زندگی جدید خود را آغاز کنند. یکی از مهمترین موضوعاتی که در این زمینه مطرح و از ما پرسیده میشود، شرایط سنی مهاجرت به آلمان است. اگر میخواهید با شرایط سنی مهاجرت به آلمان به طور کامل آشنا شوید، تا پایان این مطلب همراه ما بمانید.
اگر قصد مهاجرت به آلمان را دارید، باید بدانید که علاوه بر سه شرط اصلی یعنی داشتن مدرک تحصیلی معتبر، داشتن حداقل 3 سال سابقه کاری مرتبط و داشتن مدرک زبان آلمانی، باید حداقل 18 سال سن داشته باشید تا بتوانید وارد آلمان شوید. هرچند آلمان طیف متنوعی از فرصتهای شغلی را برای متقاضیان مهاجرت فراهم میآورد و راههای متنوعی نیز برای مهاجرت به این کشور وجود دارد، اما معمولا شرایط سنی برای دریافت ویزای کاری یعنی جاب سیکر آلمان مورد توجه قرار میگیرد. مهمترین دلیل وجود شرایط سنی مهاجرت به آلمان، تمرکز این کشور بر جذب نیروی متخصص جوان است تا بتواند از حرفه، تخصص و تجربه آنها برای سالهای متمادی استفاده نماید.
بر اساس اطلاعات به دست آمده، در حال حاضر آلمان به بیش از 400 هزار نیروی متخصص خارجی و متقاضی مهاجرت به این کشور نیازمند است. به دلیل همین نیاز گسترده آلمان به نیروهای متخصص و حرفهای، محدودیت سنی برای مهاجرت به آلمان زیاد مورد تاکید نیست و این کشور به سایر شروط مهاجرت توجه بیشتری میکند. در ادامه به بررسی شرایط سنی مهاجرت به آلمان بر اساس شیوههای مختلف و متنوع مهاجرت میپردازیم.
پیش از آن که شرایط سنی مهاجرت به آلمان از طریق کار را بررسی نماییم، لازم است شیوههای مهاجرت کاری به آلمان را بررسی کنیم. به طور کلی دو راه برای مهاجرت به آلمان از طریق کار وجود دارد. مورد اول مهاجرت پیشنهاد کار یا جاب آفر است که در آن، فرد مهاجر پیشنهاد کار از یک کارفرمای آلمانی را در اختیار دارد و با استفاده از آن، برای دریافت ویزا درخواست میدهد. مهاجرت به آلمان با استفاده از ویزای جاب سیکر، نیز به این صورت است که افراد به مدت 6 ماه فرصت زندگی در آلمان را پیدا میکنند تا در طول این مدت بتوانند کاری را برای خود مهیا سازند و از یک کارفرمای آلمانی پیشنهاد کاری دریافت کنند. افزون بر این دو نوع ویزا، ویزای دیگری تحت عنوان ویزای آوسبیلدونگ نیز وجود دارد که متقاضیان کارآموزی در آلمان میتوانند با شرکت در دورههای آموزشی و حرفهای این ویزا را دریافت نمایند. حالا که با شیوههای اصلی مهاجرت آشنا شدیم، به موضوع اصلی خود یعنی شرایط سنی مهاجرت به آلمان از طریق کار باز میگردیم و محدودیت سنی را در هر یک از آنها بررسی میکنیم.
برای ویزای جاب آفر یا پیشنهاد کاری، شرایط سنی مهاجرت به آلمان تعریف نشده است. اما باید در نظر داشته باشید که هر چه سن افراد از 45 سال بیشتر باشد، امکان دریافت ویزا برای آنها سختتر و نزدیک به صفر خواهد شد. همچنین آن دسته از افرادی که سن آنها کمتر از 18 سال است، به مدارک دیگری همچون پرشدن فرمهای خاص توسط والدین یا قیم قانونی نیاز خواهند داشت. لازم به ذر است که شرایط دریافت ویزای جاب آفر آلمان، به میزان زیادی به شرایط فردی شما و نظر کارفرمای آلمانی بستگی دارد. به عنوان مثال ممکن است برای برخی از کارفرماهای آلمانی، شرایط سنی اهمیت نداشته باشد و به سابقه کار شما توجه کند و برای برخی دیگر، جواب بودن نیروی کار، در اولویت باشد. بنابراین میتوان گفت که هرچند شرایط سنی مهاجرت به آلمان از طریق جاب آفر تعریف نشده است، اما هرچه در سن پایینتر برای دریافت ویزا اقدام کنید، شانس بیشتری خواهید داشت.
همانطور که بیان کردیم، ویزای جاب سیکر به متقاضیان این اجازه را میدهد تا به مدت 6 ماه اجازه حضور در این کشور را داشته باشند و در آن به دنبال شغل مورد نظرشان بگردند. برای این شیوه نیز، شرایط سنی مهاجرت به آلمان تعریف نشده است و متقاضیان میتوانند با هر سنی برای دریافت این ویزا اقدام کنند. با این وجود، متقاضیان بالای 67 سال، به دلیل اینکه در سن بازنشستگی هستند، امکان مهاجرت از این طریق را نخواهند داشت. به طور کلی میتوان گفت که بهترین سن برای مهاجرت از طریق جاب سیکر، بین 25 تا 40 سالگی است و بعد از این سن شرایط برای دریافت ویزا و مهاجرت کمی سخت خواهد شد.
دورههای آوسبیلدونگ که برای مهاجران و شهروندان آلمان تهیه و اجرایی میشوند، یک فرصت ایدهآل برای مهاجرت به آلمان به شمار میرود. معمولا این دورهها برای محدوده سنی 15 سال به بالا تشکیل میشوند و بخش عمدهای از شرکتکنندگان آنها را نیز خارجیها تشکیل میدهند. شرایط سنی مهاجرت به آلمان از طریق ویزای آوسبیلدونگ بیشتر مربوط به سن شرکتکنندگان در زمان شروع است. بر اساس اطلاعاتی که در سایت russianvagabond به دست آمده است، شرکتکنندگان دورههای آوسبیلدونگ باید حداقل 18 سال سن داشته باشند و دریافت این ویزا برای متقاضیان کمتر از 25 سال راحتتر است.
برای اطلاع بیشتر از شرایط آوسبیلدونگ رادیولوژی در آلمان و شرایط آوسبیلدونگ پرستاری در آلمان میتوانید به بلاگ مونارک مراجعه کنید.
یکی از شیوههای مهاجرت، تحصیل است. بر اساس اطلاعات منتشر شده در وبسایت azent.com، محدودیتی به عنوان شرایط سنی مهاجرت به آلمان از طریق دانشجویان مشخص نشده است. البته باید در نظر داشته باشید که متقاضیان تحصیل در آلمان، باید به محدودیت سنی توجه نمایند تا بتوانند پس از اتمام هر دوره، وارد بازار کار شوند. شرایط سنی مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل را میتوانید در جدول زیر مشاهده نمایید:
دوره تحصیلی |
سن |
پیشدبستانی (Pre-School) |
3 تا 6 سال |
دبستان (the Primary School) |
6 سال |
متوسطه (Secondary school system) |
10 تا 16 سال |
Gymnasium |
تا 18 سال |
Realschule |
15 تا 18 سال |
Hauptschule |
تا 16 سالگی |
Gesamtschule |
تا 16 سالگی |
کارشناسی (bachelor’s Degree) |
فاقد محدودیت سنی (میانگین24 سال) |
کارشناسی ارشد (Master’s Degree) |
فاقد محدودیت سنی (میانگین28 سال) |
دکترا (PhD) |
نهایتاً 40 سال |
ویزای سرمایهگذاری آلمان که به نام ویزای کارآفرینی نیز معروف است، شرایط مهاجرت به آلمان را برای آن دسته از افرادی که به سرمایهگذاری در این کشور علاقهمند هستند، فراهم میکند. علاوه بر شرایط سنی مهاجرت به آلمان از طریق سرمایهگذاری، متقاضیان این شیوه باید طرحی را که دارای تاثیر مثبت بر روی اقتصاد آلمان هستند، تهیه و ارائه نمایند. حداقل سنی که برای متقاضیان دریافت ویزای سرمایهگذاری تعریف شده، 18 سال به بالا است. داشتن مدرک زبان آلمانی و عدم سابقه کیفری از دیگر شرایط مورد نیاز برای ویزای سرمایهگذاری است و دارندگان آن میتوانند 6 تا 8 سال در این کشور بمانند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره این شیوه مهاجرت، میتوانید مقاله «مهاجرت به آلمان از طریق سرمایهگذاری» را بخوانید.
ویزای ازدواج یا تشکیل خانواده در آلمان، یکی از راههای مهاجرت به این کشور اروپایی است که متقاضیان آن میتوانند با در اختیار داشتن یک مدرک زبان آلمانی و سند ازدواج، به این کشور مهاجرت کنند. شرایط سنی مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج به این صورت است که افراد باید بالا 18 سال سن داشته باشند و یا با یک شهروند آلمانی ازدواج کنند و یا به همراه شریک زندگی خود، وارد این کشور شوند و سپس برای دریافت اقامت اقدام کنند.
طبق قوانین اخذ تابعیت آلمان در سال 2000، مهاجرت به آلمان از طریق تولد نیز وجود دارد. بر اساس این اصل، نوزادان، خردسالان و کودکان میتوانند تابعیت این کشور را دریافت نمایند. در این قوانین، نکتهای درباره شرایط سنی مهاجرت به آلمان ذکر نشده است و آنطور که مشخص است، فرد مورد نظر باید یک نوزاد باشد.
پناهندگی نیز یکی دیگر از روشهای مهاجرت به آلمان است و شرایط سنی مهاجرت به آلمان از این طریق وجود ندارد. به عبارت دیگر، شرایط سنی مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی به این صورت است که همه افراد با همه سنین میتوانند برای پناهندگی در آلمان درخواست دهند. البته توجه داشته باشید که افراد زیر 18 سال سن، باید حتما همراه با سرپرست قانونی خود و یا خانواده خود باشند. لازم به ذکر است که افرادی که به آلمان پناهنده میشوند، پس از 5 سال زندگی در این کشور و در صورت نداشتن هیچگونه جرم، میتوانند برای دریافت اقامت این کشور درخواست دهند. شرایط سنی مهاجرت به آلمان برای افراد زیر 27 سال آسانتر خواهد بود، به طوری که پس از 3 سال حضور در خاک آلمان، میتوانند برای دریافت اقامت این کشور، درخواست دهند.
حالا که با شرایط سنی مهاجرت به آلمان از طریق راههای متنوع مهاجرت به این کشور آشنا شدیم، بد نیست مروری نیز بر شرایط سنی مهاجرت به آلمان برای کادر درمان داشته باشیم. کشور آلمان محدودیت سنی برای مهاجرت پزشکان، پرستاران و به طور کلی کادر درمان تعریف نکرده است. با این وجود، آن دسته از افرادی که سن آنها بیشتر از 45 سال است و قصد مهاجرت به آلمان را دارند، باید بدانند که شانس آنها برای موفقیت پایین است و هرچه سن آنها بیشتر نیز باشد، احتمال پذیرش آنها نیز پایینتر خواهد بود.
بنابراین، شرایط سنی مهاجرت به آلمان پیچیده و یا دشوار نیست و از قواعد سختگیرانهای پیروی نمیکند. باید توجه داشته باشید که اگر قصد مهاجرت به کشور آلمان را دارید و میخواهید در این کشور به کار یا تحصیل بپردازید، باید با شرایط سنی مهاجرت به آلمان آشنایی داشته باشید. معمولا برای همه شیوههای مهاجرتی، حداقل سن 18 سال مطرح شده است و افراد تا سن بازنشستگی، میتوانند شانس خود را برای مهاجرت به این کشور امتحان کنند.
توجه داشته باشید که اگر قصد شما برای مهاجرت به آلمان جدی است، در سنین پایینتر این کار را انجام دهید و هرچه سریعتر برای دریافت مدرک زبان آلمانی، جمعآوری مدارک و معادلسازی آنها اقدام نمایید. ما در هلدینگ مهاجرتی مونارک، اقدامات لازم برای مهاجرت کاری و تحصیلی اعضای کادر درمان را انجام میدهیم و در طول مسیر مهاجرت تا زمان رسیدن شما به آلمان و زندگی در آن، شما را همراهی میکنیم.