اگرچه ممکن است مهاجرت پرستاران به آلمان، پیچیده و دشوار به نظر برسد، اما در واقعیت روندی ساده و بیدردسر دارد و تنها لازمه آن، کمک گرفتن از یک موسسه مهاجرتی معتبر است. ما در موسسه مهاجرتی مونارک، تا لحظه رسیدن شما به جایگاه شغلی ایدهآل در آلمان، در کنارتان خواهیم بود و از صفر تا صد خدمات خود را به صورت کاملا رایگان ارائه خواهیم داد مشاوره رایگان
همانطور که گفتیم، کلیه خدماتی که موسسه مونارک در جهت مهاجرت پرستاران به آلمان ارائه میدهد رایگان است. احتمالا این سوال برای شما نیز پیش آمده که چگونه ممکن است یک موسسه مهاجرتی به ازای ارائه چنین خدماتی، هیچ هزینهای دریافت نکند؟
در پاسخ به این سوال باید به شما بگوییم: موسسه مونارک، یک کمپانی آلمانی است که در زمینه مهاجرت پرستاران به آلمان، با بسیاری از بیمارستانها، درمانگاهها و سایر مراکز درمانی قرارداد دارد. در این قراردادها صراحتا ذکر شده است که موسسه مونارک، حق دریافت هیچگونه هزینهای از پرستارها را ندارد و تمام هزینهها توسط کارفرما به این موسسه پرداخت میشود.
بنابراین کلیه خدمات قابل ارائه در زمینه مهاجرت پرستاران به آلمان، کاملا رایگان بوده و تنها مبلغی به عنوان ضمانت اجرایی قرارداد از پرستاران دریافت میشود که بعد از ورود به این کشور و پایان دوره معادلسازی و اخذ مدرک پایان دوره، این مبلغ به حساب متقاضیان، بازگردانده میشود. در نتیجه شما برای مهاجرت پرستاری به آلمان، هیچ مبلغی را به این موسسه پرداخت نمیکنید و کلیه خدمات مونارک برای شما به صورت رایگان خواهد بود. علاوه بر این، خدمات مونارک برای پزشکان و دندانپزشکانی که قصد مهاجرت به آلمان را دارند، بسیار اندک و مقرون به صرفه است.
و اما داستان مهاجرت پرستاران به آلمان چیست؟ اگر قصد مهاجرت به آلمان را دارید، پس حتما میدانید که این کشور یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای اروپا و جهان به شمار میرود که از پتانسیل خوبی در زمینه توسعه حوزه سلامت و بهداشت برخوردار است. از این رو، بسیاری از پرستاران و پزشکان، این کشور را به عنوان مقصدی برای مهاجرت خود در نظر میگیرند. با این وجود ممکن است بسیاری از متقاضیان، از شرایط، مدارک لازم و نحوه اقدام برای مهاجرت اطلاعات کافی نداشته باشند. خبر خوبی که برای شما داریم، این است که ما از صفر تا صد فرایند مهاجرت شما، در کنارتان خواهیم بود و در تمامی مراحل به شما کمک خواهیم کرد، تا مهاجرتی رایگان، راحت و ایمن داشته باشید.
پرستارانی که قصد مهاجرت به آلمان را دارند و میخواهند با سیستم نظام سلامت آلمان همکاری نمایند، در گام اول باید نگاهی اجمالی به شرایط زندگی در آلمان و همچنین شرایط و توانمندیهای خود بیندازند. از جمله مهارتهایی که برای مهاجرت پرستاران به آلمان ضروری شمرده میشود، مهارت خواندن و نوشتن به زبان آلمانی است. به همین منظور شما باید مدرک زبان آلمانی حداقل در سطح B1 ارائه کنید. از دیگر موارد لازم برای مهاجرت پرستاران به آلمان، جمع آوری و ارائه مدارک دانشگاهی، سوابق کاری و بیمه، گواهی شرکت در دورههای تخصصی و ... است. ما در موسسه خود، به منظور جلوگیری از سردرگمی متقاضیان، چک لیستی از کلیه مدارک مورد نیاز، به آنها ارائه میدهیم. پس از این بابت نگران نباشید.
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، پرستارانی که آلمان را به عنوان مقصد مهاجرتی خود در نظر گرفتهاند و موسسه ما را برای همراهی خود در این مسیر برگزیدهاند، از خدمات ویژه و رایگانی برخوردار خواهند شد. به طور کلی، خدماتی که در زمینه مهاجرت پرستاران به آلمان ارائه میدهیم به دو دسته تقسیم میشود. دسته اول مربوط به خدمات ما در ایران و دسته دیگر مربوط به خدمات ما در آلمان است. در واقع ارائه خدمات در زمینه مهاجرت به آلمان، به قبل از سفر شما محدود نمیشود و برخی از آنها مربوط به پس از ورود شما به خاک آلمان است.
در نخستین گام مربوط به مهاجرت پرستاران به آلمان، شرایط شما را به طور دقیق میسنجیم و مراحل مهاجرت به این کشور را به طور کامل برای شما بیان میکنیم. سپس راهنماییهای لازم مربوط به اقدامات اولیه از جمله جمعآوری مدارک مورد نیاز و همچنین برنامهریزیهای مربوط به آمادهسازی، ترجمه و تایید مدارک در آلمان را ارائه و انجام میدهیم. در صورتیکه تایید اولیه حاصل شود، جلساتی را برای مصاحبه متقاضیان با کارفرمایان و در نهایت اخذ قرارداد کاری از جانب آنها ترتیب میدهیم. همچنین در روند مربوط به دریافت تاییدیه از اداره کار آلمان همراه شما خواهیم بود و به انجام آن سرعت بیشتری خواهیم بخشید. در گام بعدی اقدام به آمادهسازی مدارک متقاضیان و گرفتن وقت مصاحبه از سوی سفارت میکنیم تا در نهایت به اخذ ویزا برسیم. متقاضیان مهاجرت پرستاری به آلمان در نظر داشته باشند که پیش از سفر شما به آلمان، هماهنگیهای لازم جهت خرید بلیط پرواز و اقامت شما در این کشور را انجام میدهیم و لازم نیست هیچ نگرانی بابت آن داشته باشید.
همانطور که گفتیم، بخشی از ارائه خدمات ما در زمینه مهاجرت پرستاران به آلمان، مربوط به پس از ورود شما به خاک آلمان است. ما در این کشور، اقدامات لازم برای ثبتنام شما در اداره اقامت را انجام داده و سپس برای تبدیل ویزای اولیه شما به ویزای کاری، درخواست میدهیم. در گام بعدی نیز، برای ثبتنام بیمه شما اقدام میکنیم تا بیمه شوید. علاوه بر این موارد، شما را در شهری که با آن غریبه هستید، رها نمیکنیم و برای شروع زندگی جدید، به ویژه در خصوص نحوه انجام کارهای اولیه زندگی مانند بازگشایی حساب بانکی در این کشور، آموزشهای لازم را به شما ارائه خواهیم داد.
با توجه به گفتههای مقامات سلامت و بهداشت آلمان، در دهه آینده یعنی تا سال 2030، این کشور در جهت بهسازی و نوسازی سیستم نظام سلامت خود، اقدام به جذب حدود 460 هزار نفر نیروی کادر درمان خواهد کرد. یکی از دلایل افزایش تقاضای مهاجرت پرستاران به آلمان نیز همین موضوع است. در واقع کمبود نیروی کادر درمان در این کشور، منجر به تسهیل شرایط مهاجرت پرستاران به آلمان شده است. به طوریکه سالانه پرستاران زیادی از سراسر دنیا، در این کشور استخدام میشوند. در موسسه ما، خدمات لازم برای مهاجرت پرستاران به صورت رایگان انجام میشود ولی باید در نظر داشته باشید که مهاجرت پرستاران به آلمان و اشتغال در این کشور برای مدت زمان طولانی، نیازمند اخذ برخی مجوزها و مدارک است. به طور کلی، شما برای اقدام به مهاجرت کاری به این کشور باید واجد برخی شرایط باشید که عبارتاند از:
برای مهاجرت پرستاران به آلمان، لازم است متقاضیان مدارکی را ارائه نمایند که مورد تایید آلمان است و آنها را به رسمیت میشناسد. در واقع پرونده شما، توسط یک مقام دارای صلاحیت مورد بررسی قرار میگیرد و مدارک شما را با مدارک آلمانی معادلسازی میکند. البته این نکته را در نظر داشته باشید که در صورت عدم تایید مدارک، شما میتوانید از طریق گذراندن دورههای آموزشی، مهارتهای لازم برای پرستاری در سطح استانداردهای آلمان را کسب کنید.
پرستاران برای مهاجرت رایگان به آلمان، نیازمند حداقل یک سال سابقه فعالیت حرفهای هستند. سابقه کاری مرتبط پرستاران، بر حقوق دریافتی آنها تاثیرگذار است و از طرف دیگر هرچه سابقه فعالیت آنها بیشتر باشد، از طول دورهای که باید پس از مهاجرت به این کشور در مراکز درمانی بگذرانند، کاسته میشود.
از دیگر شرایط لازم برای مهاجرت پرستاران به آلمان، داشتن مدرک زبان آلمانی است. در واقع شما برای مهاجرت به این کشور و کار کردن در آن، باید از مهارت و دانش کافی در زبان رسمی این کشور برخوردار باشید. حداقل مدرکی که برای مهاجرت پرستاران به آلمان باید ارائه شود، مدرک زبان آلمانی با سطح B1 یا B2 است و همچنین این مدارک نیز باید توسط مراجع ذیصلاح تایید شود. در صورتی که شما یک موسسه مهاجرتی را برای انجام روند مهاجرت خود انتخاب نمایید، آموزش زبان و گرفتن مدرک زبان آلمانی، تنها کاری خواهد بود که شما شخصا باید برای دریافت آن اقدام نمایید.
با توجه به اینکه شغل پرستاری، شغلی سخت و حساس است، افراد شاغل در این حوزه، باید از سطح سلامت لازم برخوردار باشند. از این رو یکی از مدارکی که برای مهاجرت پرستاران به آلمان از متقاضیان خواسته میشود، گواهی سلامت روانی و جسمی است. سفارت آلمان مراکزی را برای بررسی و انجام آزمایشات مربوط به این موضوع معرفی میکند و متقاصیان میتوانند برای انجام تست به آنها مراجعه نمایند.
برای مهاجرت پرستاران به آلمان، سن معیار نیست و هیچگونه محدودیت سنی در این خصوص وجود ندارد. با این وجود، روند مهاجرت به این کشور برای متقاضیانی که سن زیر 45 سال دارند، راحتتر خواهد بود.
بیشتر بدانید: آیا شرط سنی مهاجرت به آلمان مهم است؟
آلمان از جمله کشورهای دارای استاندارد سلامت بالا است و توجه ویژهای به حوزه پزشکی، سلامت و بهداشت دارد. از طرف دیگر، رشد منفی جمعیت و افزایش میانگین سنی در آلمان، منجر به افزایش نیاز این کشور به پزشکان و پرستاران شده است. از این رو میتوان گفت که آلمان در صدر لیست کشورهای مناسب برای مهاجرت پرستاران قرار گرفته است و به همین دلیل اشتغال پرستاران در این کشور با مزایای ویژهای همراه خواهد بود. برخی از مزایای اشتغال به پرستاری در آلمان عبارتاند از:
یکی از مهمترین دلایل مهاجرت پرستاران به آلمان، حقوقی است که در این کشور به این افراد پرداخت میشود. در واقع حقوق پرستاران در این کشور، مبلغ قابل ملاحظهای بوده و نسبت به بسیاری از مشاغل در این کشور بهتر است.
پرستارانی که قصد مهاجرت به یکی از کشورهای اروپایی را دارند و همچنین از شرایط قابل قبول برخوردارند، از شانس بالایی برای جذب و استخدام در آلمان برخوردارند؛ چرا که این کشور شدیدا به دنبال پر کردن موقعیتهای خالی خود در مراکز بهداشتی و درمانی است.
کشور آلمان امکان مهاجرت پرستاران از سراسر کشور به همراه خانواده را فراهم کرده است. این موضوع برای بسیاری از پرستاران یک مزیت بسیار مهم تلقی میشود.
از دیگر مزیتهایی که برای مهاجرت پرستاران به آلمان برشمرده میشود، اشتغال پرستاران در بهترین مراکز درمانی در سطح جهان است. با توجه به توسعه روزافزون کشور آلمان در حوزه پزشکی، اشتغال در این کشور به عنوان پرستار، منجر به همکاری این افراد با بهترین و متخصصترین کادر پزشکی در دنیا و همچنین فعالیت آنها در کلینیکهای مجهز به وسایل و تجهیزات بهروز در دنیا میشود.
مزیتهای مهاجرت پرستاران به آلمان تنها مربوط به موارد ذکر شده نیست و افرادی که به عنوان پرستار به این کشور مهاجرت میکنند، میتوانند از مزایای تامین اجتماعی نظیر بیمه بیکاری، بیمه درمانی و بازنشستگی و … بهرهمند شوند.
انعطاف در ساعات و شیفتهای کاری نیز یکی دیگر از مزیتهای مهاجرت پرستاران به آلمان است. اکثر پرستارانی که به این کشور مهاجرت کردهاند، رضایت خود را مبنی بر ساعت کاری مطلوب با شیفتهای کاری سبک و کوتاه اعلام کردهاند.
در اکثر مواقع مهاجرت پرستاران به آلمان با هدف اخذ اقامت دائم در این کشور است. در واقع پرستارانی که به آلمان مهاجرت میکنند و در این کشور مشغول به فعالیت میشوند، میتوانند پس از کار کردن به مدت پنج سال در این کشور، برای اقامت دائم درخواست دهند.
مزیت دیگری که برای مهاجرت پرستاران وجود دارد، این است که پرستاران میتوانند پس از 8 سال زندگی و فعالیت در این کشور، برای درخواست شهروندی آلمان اقدام کنند.
یکی از دلایل مهاجرت پرستاران به آلمان، حقوق نسبتا خوبی است که این افراد، در این کشور دریافت میکنند. اما باید بدانید که عوامل بسیار زیادی بر میزان حقوق دریافتی پرستاران تاثیرگذار است. به عبارت دیگر، عواملی نظیر محل اقامت، نوع فعالیت، میزان تحصیلات، تخصص و سابقه فعالیت، ساعات کاری و … تعیینکننده میزان حقوق ماهانه پرستاران در این کشور خواهد بود. بر اساس آخرین آماری در اختیار داریم، متوسط حقوق ماهانه پرستاران در این کشور مبلغی معادل 4350 یورو است. به عبارتی حداقل درآمدی که یک پرستار در ماه میتواند داشته باشد، 2900 یورو و حداکثر 5800 یورو برآورد میشود.
همانطور که میدانید، داشتن سابقه و تجربه کاری مرتبط، تاثیر مستقیم و مثبتی بر افزایش میزان درآمد افراد در آلمان دارد و پرستاران نیز از این قاعده مستثنی نیستند. به طور مثال، میانگین درآمد پرستاران با حداقل یک سال سابقه کار، 3000 یورو در ماه خواهد بود. به همین ترتیب با افزایش میزان سابقه پرستاران، دستمزدی که دریافت خواهند کرد نیز افزایش مییابد. میانگین درآمد ماهانه پرستارانی که 2 تا 4 سال سابقه فعالیت دارند، 3750 یورو و همچنین پرستارانی که به مدت 4 تا 10 سال فعالیت داشتند، 4450 یورو برآورد شده است. برای افرادی که بین 10 تا 19 سال سابقه پرستاری داشتهاند، به طور میانگین دستمزدی معادل 9650 یورو خواهند داشت.
نکته دیگری که در خصوص مهاجرت پرستاران باید در نظر داشته باشید، این است که در کشور آلمان، حقوق پرستاران تقریبا هر 18 ماه یکبار، حدود 9 درصد افزایش مییابد. هرچند میزان افزایش حقوق به مهارتها، توانمندیها و عملکرد هر شخص مربوط است و در نتیجه برای افراد مختلف، متفاوت خواهد بود. اما به طور کلی میتوان گفت که پرستاران مهاجر، در آلمان سالانه 6 درصد افزایش حقوق خواهند داشت.
یکی از مهمترین دغدغههای مربوط به مهاجرت پرستاران به آلمان، هزینههایی است که در طول روند مهاجرت باید توسط متقاضیان پرداخت شود. به طور کلی هزینه مهاجرت پرستاران به آلمان، برای هر فرد متغیر است و شامل هزینه دریافت مدرک زبان آلمانی، ترجمه مدارک، هزینه دریافت ویزا، بلیط، اقامت و ... است. هرچند در هر یک از مراحل مربوط به روند مهاجرت خود، مبلغی را پرداخت میکنید، اما به طور کلی انجام این کارها هزینه بالایی در بر نخواهند داشت و متقاضیان مهاجرت پرستاری به آلمان، بیشتر باید به فکر تامین هزینههای زندگی خود در آلمان باشند. خبر خوبی که در این مورد برای شما داریم این است که بعد از قبولی شما در مصاحبه کاری، بخش قابل ملاحظهای از هزینههایی که صرف کردهاید، توسط شرکت کارفرما در کشور آلمان، پیش از آنکه به این کشور سفر کنید، برگردانده میشود.
مهمترین و شاید بیشترین هزینه مهاجرت پرستاران به آلمان، قبل از سفر آنها به این کشور، به دورههای آموزش زبان آلمانی مربوط میشود. هزینه دورههای آموزشی در آموزشگاههای مختلف، متفاوت است و چون طول دوره آموزش نیز برای افراد یکسان نیست، نمیتوان مبلغ مشخصی را عنوان کرد.
شما با انتخاب موسسه مهاجرتی مونارک، نیاز به پرداخت هیچگونه هزینهای برای مهاجرت خود نخواهید داشت. کلیه خدماتی که ما در موسسه خود، در زمینه مهاجرت پرستاران به آلمان به متقاضیان گرامی ارائه میدهیم، کاملا رایگان بوده و تنها مبلغی به عنوان ضمانت اجرایی قرارداد از شما دریافت میشود که آن هم پس از اقامت در آلمان، به شما بازگردانده میشود.
بیشتر بدانید: بررسی جامع هزینه زندگی در آلمان
پرستاری از جمله مشاغل پرطرفدار در آلمان است و پرستاران از شرایط ویژه و مزایای متعددی در این کشور بهرهمند میشوند. همین امر منجر به افزایش مهاجرت پرستاران به آلمان شده است. افرادی که قصد مهاجرت به این کشور و اخذ ویزای آن را دارند، ملزم به معادلسازی مدرک پرستاری در آلمان هستند. اگر با فرایند معادلسازی مدارک آشنایی ندارید، نگران نباشید. ما در موسسه مهاجرتی مونارک، کلیه مراحل و مدارک مورد نیاز را به شما خواهیم گفت و در طی شدن روند آن همراهتان خواهیم بود. معادلسازی یکی از مراحل اصلی مهاجرت پرستاران به آلمان است و در صورتی که صلاحیت شما در آلمان احراز و در واقع معادلسازی مدرک شما انجام شود، اجازه کار کردن در آلمان به عنوان یک پرستار را خواهید داشت.
داشتن تحصیلات آکادمیک و اتمام تحصیل در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد، شرکت در آزمون معادلسازی به منظور مقایسه مدارک شما در ایران و آلمان و همچنین درخواست دریافت ویزای کاری از جمله شرایط اصلی معادلسازی برای مهاجرت پرستاران است.
فرآیند معادلسازی مدرک پرستاری در آلمان شامل مراحل زیر است:
توجه داشته باشید که شما برای معادلسازی مدرک تحصیلی خود در آلمان، باید مدارک هویتی خود از جمله شناسنامه و پاسپورت، چند قطعه عکس با زمینه سیاه و سفید و یک رزومه حرفهای از تحصیلات، دورههای حرفهای که گذراندهاید و گواهیهای آموزشی را جمعآوری کرده و همراه خود داشته باشید.
در نخستین گام معادلسازی مدارک برای مهاجرت پرستاران به آلمان، متقاضیان باید شخصی که مسئول بررسی پرونده است را قانع نماید که از شایستگی لازم برای پرستاری در آلمان برخوردار است و مدارکی که در ایران اخذ کرده، با مدارک تحصیلی در کشور آلمان در یک سطح و اصطلاحا معادل هستند. از این رو، متقاضیان باید ریزنمرات مربوط به دوران تحصیلی خود و همچنین مدرکی مبنی بر عضویت آنها در نظام پرستاری ایران همراه با ترجمه آن به زبان آلمانی ارائه دهند. در صورتی که نتیجه معادلسازی مثبت نبود، متقاضیان باید در آزمون معادلسازی مدرک پرستاری در آلمان شرکت کنند تا مهارت و دانش مورد نیاز را کسب کنند.
مهاجرت پرستاران به آلمان برای کار در مراکز درمانی و بهداشتی است، از این رو برای زندگی و کار در این کشور، باید به زبان رسمی آن مسلط باشند. از این رو، دومین مدرکی که در معادلسازی باید ارائه شود، مدرک زبان آلمانی در سطح B2 یا نهایتا B1 است.
در گام بعدی، متقاضیان مهاجرت پرستاری به آلمان باید مدارک لازم و مورد تایید این کشور مبنی بر نداشتن هیچگونه بیماری جسمی و روانی و همچنین هیچگونه سوء پیشینه را ارائه دهند.
آلمان به دلیل برخورداری از اقتصاد پایدار و کمبود شغل در برخی از مناطق خاص، به دنبال استخدام متخصصان و شاغلان کادر درمان حرفهای از سراسر جهان است. یکی از شروطی که این کشور پیش روی متقاضیان مهاجرت پرستاری به آلمان قرار داده است، طی کردن روند شناخت مهارتهای حرفهای یا همان بررسی صلاحیت حرفهای است. همانطور که میدانید هر کشوری، سیستم آموزشی خاص خود را دارد و افرادی که قصد مهاجرت به کشوری را دارند، باید از مهارتها و صلاحیتهای حرفهای یکسانی با آموزشدیدگان در این کشور، برخوردار باشند.
به همین ترتیب، یکی از اقدامات لازم برای مهاجرت پرستاران به آلمان، جمعآوری مدارک و ارسال آنها به سازمان بررسی صلاحیت حرفهای در این کشور است. در واقع همه متقاضیانی که قصد مهاجرت کاری به آلمان از طریق ویزای کاری را دارند، به پیش تاییدیه اداره کار آلمان نیاز دارند. از این رو، پرستاران برای دریافت این گواهی، مدارک لازم را جمعآوری نموده و آن را به اداره کار آلمان (BA) ارسال میکنند. در صورتی که مدارک جمعآوری شده برای مهاجرت پرستاران مورد تایید باشد، این اداره پیش تاییدیه یا همان گواهی مربوط به درخواست ویزا را صادر میکند. البته در نظر داشته باشید که در صورت عدم تایید مدارک، همچنان ویزا برای پرستاران صادر خواهد شد، اما این افراد ملزم به گذراندن برخی دورههای آموزشی به منظور کسب صلاحیت لازم و مورد قبول آلمان خواهند بود.
مدارک مورد نیاز مهاجرت پرستاران برای ارسال به سازمان بررسی صلاحیت حرفهای، شامل موارد زیر است:
فرم پر شده درخواست
کپی گذرنامه
گواهینامه فارغالتحصیلی
ریزنمرات رسمی
ریزنمرات به تفکیک ساعت
مدرک مبنی بر گذراندن طرح پرستاری
کارآموزی یا سوابق کاری (با ذکر جزئیات مربوط به آنها از جمله سمت و شرح وظایف متقاضی)
گواهی عدم سوء پیشینه
مدارک تحصیلی تکمیلی (کارشناسی ارشد و ...)
کارت نظام پرستاری
لیستی از سوابق بیمهای
ترجمه شناسنامه در صورت وجود توضیحات
تاییدیه تمکن مالی برای پرداخت هزینههای سفر و زندگی در آلمان
در موسسه مهاجرتی مونارک، کلیه راهنماییها و اقدامات لازم مربوط به این مرحله از مهاجرت پرستاران به آلمان، به صورت کاملا رایگان و اصولی برای پرستاران گرامی انجام خواهد شد و جای هیچ نگرانی نخواهد بود.
یکی از دلایل مهاجرت پرستاران به آلمان، موقعیت ویژه و مطلوب این ردیف شغلی، در این کشور است. همانطور که میدانید وظیفه یک پرستار، مراقبت، نگهداری و نظارت بر وضعیت سلامتی بیماران است و محل خدمت آنها در بیمارستانها و کلینیکهای درمانی، خانههای سالمندان، مراکز درمان سرپایی و در منازل به عنوان پرستار خصوصی است. به طور کلی حوزه پرستاری در آلمان را میتوان به چهار دسته کلی، تقسیم کرد. حوزه اول پرستاری عمومی، حوزه دوم پرستاری بخشهای تخصصی از جمله بخش مراقبتهای ویژه، آنکولوژی، بیهوشی و …، حوزه سوم پرستاری از سالمندان و حوزه چهارم پرستاری از کودکان است.
بیشترین تقاضای مربوط به مهاجرت پرستاران در آلمان مربوط به حوزه اول بوده و اکثر پرستاران در ابتدای ورود به این کشور، به عنوان پرستاران عمومی مشغول به فعالیت میشوند. بخش اعظم دورههای آموزشی پرستاران در آلمان، مربوط به آموزش پرستاری عمومی است و پس از آن افراد بر حسب تخصصی که به آن علاقهمند هستند، آموزشهای لازم را دریافت میکنند.
یکی از امکاناتی که در زمینه مهاجرت پرستاران به آلمان فراهم شده است، امکان گذراندن دورههای آموزشی و تکمیلی برای پیوستن به گروه پرستاران تخصصی در این کشور است. پرستاران با شرکت در این دورهها که هم به صورت عملی و هم به صورت تئوری آموزش داده میشود، دیدگاه حرفهای جدیدی را پیدا میکنند و از طرف دیگر با ارتقای شغلی، درآمد بالاتری کسب خواهند کرد.
عمده وظایف پرستاران سالمندان معطوف به نظارت، راهنمایی و نگهداری از سالمندان در بیمارستانها، مراکز نگهداری از سالمندان و یا در منزل آنها است. با توجه به افزایش میانگین سنی جمعیت در آلمان، روز به روز بر تقاضای پرستار سالمندان افزوده میشود بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته، تا سال 2050، بیش از دو برابر افراد به مراقبت و نگهداری نیاز خواهند داشت. لازم به ذکر است که برای رشته پرستاری سالمندان، تحصیل در رشته پرستاری الزامی به شمار نمیرود و در صورتیکه متقاضیان تجربه کاری مرتبط و مفید در این زمینه داشته باشند، میتوانند برای مهاجرت پرستاری به آلمان اقدام نمایند.
پرستاری از کودک و سلامت آن نیز از دیگر حوزههای پرستاری در آلمان است. افرادی که تمایل به اشتغال در این زمینه دارند، در صورتی که از مدارک و سوابق تحصیلی و کاری لازم برخوردار نباشند، باید در دورههای مربوط به پرستاری از کودکان شرکت نمایند و پس از آن میتوانند در این حوزه در سطح بیمارستانها، درمانگاهها و حتی در منازل کارفرمای خود، مشغول به کار شوند.
آلمان به دلیل کمبود پرستار (حدود 200,000 نفر تا سال 2025) و افزایش تقاضا برای خدمات بهداشتی، تلاشهای زیادی برای جذب پرستاران خارجی دارد. این کشور امکانات و مزایای متعددی را برای پرستاران فراهم میکند که شامل موارد زیر است:
در ادامه شرایط مهاجرت پرستاران به آلمان را با سایر کشورهای اروپایی مقایسه میکنیم:
حقوق پرستاران در بریتانیا حدود 42,588 یورو در سال است. پرستاران بریتانیا نیز با مشکلات مربوط به حقوق و شرایط کاری مواجه هستند و در سالهای اخیر شاهد اعتصابات زیادی بودهاند. پروسه مهاجرت به این کشور بسیار سخت است و باید آزمونهای مهارت و زبان انگلیسی (IELTS) را بگذارنید و گواهی حامی از بیمارستانهای بریتانیا دریافت کنید.
لوکزامبورگ بالاترین حقوق پرستاران را در اروپا ارائه میدهد که بین 54,000 تا 113,000 یورو در سال است. با این حال به دلیل جمعیت کوچک و شرایط کاری عالی، رقابت برای مشاغل پرستاری در لوکزامبورگ بسیار زیاد است.
پرستاران در سوئیس نیز حقوق بالایی دارند که حدود 70,965 یورو در سال است. برای مهاجرت به این کشور باید مدرک زبان (آلمانی، فرانسوی یا ایتالیایی) دریافت کنید و مراحل ارزیابی پیچیده مدارک تحصیلی از طریق صلیب سرخ سوئیس بگذرانید.
دانمارک شرایط کاری عالی و مرخصی با حقوق به مدت 6 هفته در سال ارائه میدهد. در مورد مهاجرت نیز باید گفت اخیراً شرایط زبان را برای جذب پرستاران خارجی تسهیل کرده است و پرستاران میتوانند ابتدا به صورت موقت استخدام شوند و سپس در طول 6 ماه زبان دانمارکی را یاد بگیرند.
جدول زیر، شرایط مهاجرت و کار در شهرهای مختلف اروپا را مقایسه میکند:
کشور |
حقوق سالانه متوسط (یورو) |
ساعات کاری هفتگی |
روزهای مرخصی با حقوق |
مزایای کلیدی |
زبان مورد نیاز |
---|---|---|---|---|---|
آلمان |
46829 |
38 |
30 |
مرخصی بیمار سخاوتمندانه، مراقبتهای بهداشتی عمومی، ثبات شغلی بالا |
B2 آلمانی |
بریتانیا |
42588 |
37.5 |
27 |
پاداشهای اضافی، فرصتهای توسعه حرفهای |
IELTS (6.5) |
لوکزامبورگ |
101151 |
40 |
25 |
بالاترین حقوق در اروپا، شرایط کاری عالی |
B2 فرانسوی، آلمانی، یا ایتالیایی |
سوئیس |
70965 |
42 |
25 |
حقوق بالا، سیستم بهداشتی پیشرفته |
B2 فرانسوی، آلمانی، یا ایتالیایی |
دانمارک |
72308 |
37 |
30 |
دورههای آموزش زبان رایگان، تعادل کار و زندگی عالی |
دانمارکی (یادگیری در حین کار) |
اگر شما هم یکی از اعضای کادر درمان هستید و قصد مهاجرت به آلمان را دارید، مناسبترین گزینه پیش روی شما، مهاجرت به این کشور از طریق مهاجرت کاری است. پرستارانی که از سه شرط اصلی از جمله داشتن مدرک تحصیلی مرتبط، حداقل دو سال سابقه کاری و همچنین مدرک زبان آلمانی حداقل در سطح B2 برخوردار هستند، میتوانند برای کار کردن در بیمارستانهای آلمان و در واقع مهاجرت کاری به این کشور، درخواست دهند.
یکی از بیشترین سوالاتی که در خصوص مهاجرت پرستاران به آلمان پرسیده میشود، این است که آیا پرستاران مهاجر میتوانند همسر و یا فرزندان خود را همراه با خود به این کشور ببرند؟ و یا چگونه میتوان با خانواده مهاجرت کرد؟ بله. همسر یا فرزندانی که زیر 18 سال سن دارند، میتوانند در صورت مهاجرت شما به آلمان، با استفاده از ویزای پیوست کشور آلمان، همراه با شما مهاجرت کنند. همچنین این افراد پس از دریافت ویزا میتوانند مدت زمان طولانی در آلمان زندگی کنند و به کار بپردازند و در صورت تمایل، از این ویزا به عنوان مدرکی برای اخذ اقامت دائم در آلمان استفاده نمایند.
در آموزشگاههای زبان آلمانی، 6 سطح زبان وجود دارد که به ترتیب از مبتدی تا پیشرفته شامل A1,A2,B1,B2,C1,C2 است. برای مهاجرت پرستاران به آلمان حداقل مدرک زبان آلمانی که متقاضیان میتوانند ارائه دهند، B1 است. توصیهای که به متقاضیان مهاجرت پرستاری به آلمان میشود این است که با مدرک زبان B2 وارد کشور آلمان شوند. چون برای مکالمات روزمره در محیط زندگی و همچنین محیط کاری، شما باید به این سطح از زبان آلمانی مسلط باشید. علاوه بر آن، هزینه کلاسهای آموزشی زبان آلمانی در آلمان بسیار گرانتر از ایران خواهد بود.
راههای گوناگونی برای مهاجرت پرستاران به آلمان وجود دارد که افراد باید بر اساس شرایط خود دست به انتخاب یکی از آنها بزنند. رایجترین راههای مهاجرت پرستاران، مهاجرت کاری، مهاجرت به روش کارآفرینی، مهاجرت تحصیلی، مهاجرت از طریق تولد، مهاجرت از طریق ازدواج و مهاجرت از طریق آوسبیلدونگ است.
فاکتورهای بسیار زیادی در تعیین حقوق پرستاران در آلمان دخیل هستند، از جمله کارفرما، میزان تحصیلات، میزان سابقه کاری، گواهیها و دورههای تخصصی گذرانده، میزان مهارت شما در کار، ساعات و شیفت کاری و حتی شهری که در آن مشغول به فعالیت هستید.
اما به طور میانگین میزان حقوق دریافتی کادر درمانی در کشور آلمان، حین دوره بین ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ يورو و بعد از دوره و شروع رسمی کار شما مبلغی بین ۲۵۰۰ تا ۶۰۰۰ يورو خواهد بود.
هیچگونه محدودیت سنی برای مهاجرت پرستاران به آلمان وجود ندارد و پرستاران در هر سنی که باشند، میتوانند به این کشور مهاجرت کنند. البته توصیه میشود متقاضیان پیش از 40 سالگی برای مهاجرت اقدام کنند تا هم ریسک مهاجرت آنها بالا نرود و هم بتوانند از شرایط بازنشستگی دولتی در آلمان برخوردار شوند.
بله. مدارک تحصیلی و سابقه کاری برای مهاجرت پرستاران به آلمان معادلسازی میشود. در اکثر موارد مدارک و سوابق مورد تایید قرار میگیرد. همچنین در نظر داشته باشید که میزان تحصیلات و سابقه شما، در دوره آموزشی بعد از ورود به آلمان و همچنین در میزان حقوق دریافتی شما تاثیر قابل ملاحظهای دارد.
بله. برای مهاجرت پزشکان به آلمان هیچگونه محدودیتی وجود ندارد. در واقع کلیه اعضای کادر درمان اعم از پرستاران، پزشکان، دندانپزشکان، داروسازان، ماماها، کارشناسان اتاق عمل و … میتوانند برای مهاجرت به آلمان اقدام نمایند.
تمامی افرادی که متقاضی مهاجرت به آلمان هستند، میتوانند مدارک تحصیلی خود را معادلسازی کنند و در نهایت به تایید کشور آلمان برسانند. در طول روند آنرکنونگ، مدارک تحصیلی متقاضیان با دروس تحصیلی در کشور آلمان مقایسه و در نهایت به تایید این کشور میرسد.
هزینه مربوط به مهاجرت پرستاران به آلمان متغیر است و شامل هزینه دریافت مدرک زبان آلمانی، ترجمه مدارک، هزینه دریافت ویزا، بلیط، اقامت و ... است. لازم به یادآوری است پرستارانی که موسسه ما را برای همراهی خود به منظور مهاجرت به آلمان انتخاب میکنند، بدون هیچ هزینهای و به صورت کاملا رایگان میتوانند پیشنهاد کاری دریافت و به این کشور مهاجرت کنند.
پرستارانی که به آلمان مهاجرت کردهاند، حداکثر بعد از 5 سال زندگی و کار و در واقع اقامت متوالی در این کشور، میتوانند برای اقامت دائم آلمان درخواست دهند.
سابقه کاری برای پرستارانی که قصد مهاجرت به این کشور را دارند، الزامی نیست. اما تاثیر مثبتی بر طول دوره آموزشی و همچنین حقوق پرستاران در آلمان خواهد داشت. افرادی که هیچ سابقهای در این زمینه ندارند، پس از ورود به خاک آلمان باید در دورههای آموزشی شرکت کنند.
همانطور که میدانید زبان رسمی کشور آلمان، آلمانی است و طبیعتاً لازمه مهاجرت پرستاران به آلمان تسلط به زبان آلمانی است. در واقع تسلط به زبان انگلیسی لازم نیست ولی میتواند به شما کمک کند. زبانی که شما باید به فراگیری آن بپردازید، زبان آلمانی است.
داشتن مدرک زبان آلمانی حداقل در سطح B1 برای مهاجرت پرستاران به آلمان الزامی است. در صورتی که افراد مدرک زبان آلمانی خود را دریافت نکرده باشند، موظف به دریافت و گذراندن دورههای فشرده زبان آلمانی در این کشور هستند. در واقع افراد بدون داشتن سطح مورد نیاز زبان، امکان دریافت ویزا را دارند ولی پس از طی کردن دوره در آلمان و قبولی، اجازه کار در این کشور را پیدا خواهد کرد.
یکی از دغدغههای مهمی که در زمینه مهاجرت پرستاران به آلمان وجود دارد، وضعیت همراهان متقاضیان مهاجرت است. بسیاری از پرستاران تمایل دارند که همراه با خانواده خود مهاجرت کنند تا در کشور دیگری غریب نمانند. در حال حاضر امکان همراهی همسر و فرزندان زیر 18 سال در مهاجرت پرستاران به آلمان فراهم است. از این رو اعضای خانواده که قصد همراهی با پرستاران مهاجر را دارند، موظف به دریافت ویزا هستند و برای اخذ آن نیز باید هزینه جداگانهای پرداخت نمایند.
پرستارانی که قصد مهاجرت به همراه اعضای خانواده و فرزند زیر ۱۸ سال به آلمان را دارند، لازم است چند نکته را مورد نظر قرار دهند. نکته اول در خصوص مدارک لازم اعضای خانواده برای مهاجرت پرستاران به آلمان است. در واقع برای دریافت ویزا برای همراهان، لازم است مدارکی مانند مدرک زبان آلمانی حداقل سطح A1، یک نسخه ترجمه از قباله ازدواج و شناسنامه، عکس پاسپورتی، فرم درخواست پر شده و اسکن از ویزای کاری پرستار (شخص مهاجر) تهیه نمایند. همچنین پرستار باید از اقامت موقت یا دائم برخوردار باشد و بتواند توانایی مالی خود را اثبات کند. یعنی بتواند ثابت کند که از پس هزینههای خانواده و یک زندگی متوسط در آلمان بر میآید.
نکته دیگری که در مهاجرت پرستاران به آلمان به همراه اعضای خانواده وجود دارد، این است که فرزندان بالای 3 سال پرستاران مهاجر، میتوانند در مدارس آلمان به صورت رایگان تحصیل کنند و از کلیه خدمات مربوط به آن بهرهمند شوند.
همچنین همسر افراد متقاضی مهاجرت به آلمان، در صورتی میتواند اجازه کار در آلمان را دریافت کند که از مدرک زبان آلمانی سطح B1 یا B2 برخوردار باشد.
در صورتی که به کسب اطلاعات بیشتری در خصوص مهاجرت پرستاران به آلمان نیاز دارید، میتوانید از خدمات مشاورهای رایگان ما استفاده کنید. کلیه پرستاران و پزشکان میتوانند از طریق لینک زیر، از درصد شانس مهاجرت خود مطلع گردند.